Annonce

En hvid bil holder parkeret foran en rød murstensbygning. På siden af bilen står der Cenz Servicepartner A/S, hjemmeplejen, med sort og blå skrift

Tema: Fusk i hjemmeplejen

Konkursramt plejefirma efterlader millionregning

Lønmodtagernes Garantifond har foreløbigt udbetalt godt 850.000 kroner efter konkursen af det private plejefirma Cenz. 

Annonce

Konkursen efter Cenz har allerede kostet Lønmodtagernes Garantifond over 850.000 kroner Scanpix/Arkiv

Af Signe Højgaard
Nyhedsredaktør

Af Ronni Abergel
Journalist

Annonce

Konkursen efter det private plejefirma Cenz a/s fra Viborg bliver en dyr omgang. Lønmodtagernes Garantifond har allerede udbetalt godt 850.000 kr. i skyldig løn, feriepenge og pension til de 45 tidligere ansatte.

Oprydningen efter konkursen af Cenz er stadig undervejs. Det er langt fra alle medarbejdernes sager, som er blevet færdigbehandlet af Lønmodtagernes Garantifond endnu.

”Beløbet må derfor forventes at blive større”, siger Anders Hvidberg Plum fra Andersen-Partners Advokatselskab, som behandler konkursboet.

Kundechef hos Lønmodtagernes Garantifond, Gitte Fensten Madsen, bekræfter overfor Fagbladet FOA, at der foreløbigt er udbetalt godt 850.000 kroner fra LG.

SKAT har mistet penge

Da det private plejefirma blev erklæret konkurs, var det med en anslået samlet gæld på i alt godt ni millioner kroner.

SKAT er blandt dem, der har mistet penge på konkursen.

Ifølge kurator er der modtaget et væsentligt krav fra SKAT i boet. Beløbet dækker typisk over manglende indbetaling af A-skat, moms og afgifter.

Fortsatte i nyt firma

Fagbladet FOA har afdækket, hvordan flere ledende medarbejdere fra det konkursramte plejefirma Cenz fortsatte i selskabet Midtjysk Pleje dagen efter konkursen. 

Lære mere: Plejefirma planlagde egen konkurs

Det tidligere plejepersonale blev tilbudt arbejde i det nye firma, Midtjysk Pleje, og opfordret til at kontakte deres tidligere borgere. Borgerne blev tilbudt, at de kunne få den samme plejer, som de havde i Cenz, hvis de valgte det nye firma Midtjysk Pleje.

Det fik Viborg Kommune til at overveje at politianmelde for brud på tavshedspligten, da medarbejdere i Midtjysk Pleje tilsyneladende brugte deres viden fra Cenz om, hvilke borgere der modtog hjemmehjælp til at skaffe kunder til det nye selskab.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev