Annonce

Tema: Fusk i hjemmeplejen

Kommune: Tilsyn med plejefirmaer skal forbedres

Kolding Kommune erkender for dårligt tilsyn af private plejefirmaer - nye retningslinjer skal sikre bedre kontrol. 

Annonce

Efter afsløringen af Tryghedsplejen i TV2-programmet Operation X har Kolding Kommune fyret plejefirmaet. Nu vil kommunen sikre sig, at andre firmaer ikke kan slippe afsted med lignende forhold.   Johnny Frederiksen

Af Kristoffer Sutton
Journalist

Annonce

Opdateret 11. december 2013. 

Det bliver sværere for private plejefirmaer at slippe afsted med for eksempel at fakturere kommunen for ydelser, de ikke leverer.

Seniorudvalget i Kolding Kommune har efter afsløringen af fusk i blandt andet kørelister og lønudbetaling i det private hjemmehjælpsfirma Tryghedsplejen besluttet at kontrollere firmaerne grundigere. Derfor har de nu fordoblet antallet af kontrolkonsulenter, så der nu er to.

Tilsyn ikke godt nok

Den øgede kontrol kommer i erkendelse af, at kommunens tilsyn hidtil ikke har været grundigt nok.

”Ellers ville vi have opdaget et firma som Tryghedsplejen,” siger næstformand for Seniorudvalget i Kolding Kommune Lis Ravn Ebbesen til Fagbladet FOA.

Indtil nu har tilsynet af leverandørerne udelukkende haft fokus på borgenes oplevelse med hjemmehjælpen. Det vil nu ændre sig.

”Fremover skal vi også kontrollere, at firmaerne leverer de ydelser, de har skrevet under på og får betaling for,” siger hun.

Lavere pris, samme service?

Kommunen har for nyligt sendt et område af ældreplejen i udbud. Udbuddet blev vundet af et privat firma, der tilbød en lavere takst, end den, kommunen i forvejen har fastsat.

Det giver anledning til at kigge på, hvor gode firmaerne er til at levere til den lavere pris, mener Lis Ravn Ebbesen.

”Man kan have en bekymring om, hvordan de vil leve op til deres forpligtelser, når de skal levere til en lavere pris. Men vi må gå ud fra, at firmaerne følger de krav, vi har formuleret i udbuddet om blandt andet overenskomstmæssig løn. Det er også noget, vi vil have med i overvejelserne, når vi udvikler nye redskaber til at føre tilsyn med firmaerne,” siger hun.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev