Annonce

Ældre kvinde sidder i lænestol, mens hjemmeplejen støvsuger

Tema: Konkurser i private plejefirmaer

Konkurs efterlader ansatte uden løn


Det private pleje- og hjemmehjælpsfirma IdéRent ApS er gået konkurs. Det betyder stor usikkerhed for de ansatte, der alle står uden lønudbetaling for marts måned.  

Annonce

630 borgere i Odense skal have ny leverandør, efter det private pleje- og hjemme-hjælpsfirma IdéRent ApS er gået konkurs.   Colourbox

Af Linda Gjaldbæk Hansen
Journalist

Annonce

Stemningen blandt de over 140 ansatte hos det private pleje- og hjemmehjælpsfirma IdéRent ApS har været en blanding af chok og vantro, siden de i fredags fik at vide, at firmaet havde indgivet konkursbegæring ved skifteretten i Odense.

”Både mine kolleger og jeg selv er meget chokerede over den triste nyhed, vi fik i fredags. Vi havde ingen idé om, at der var en konkurs på vej," siger Maria Zurmühlen Hjæresen, der er tillidsrepræsentant hos IdéRent.

Medlemmer i vildrede

FOA Odense har fået rigtig mange henvendelser fra medlemmer, der gerne vil vide, hvordan de skal forholde sig til udbetaling af løn, feriepenge og manglende overtidsbetaling.

”Vi råder dem til at samle alt, hvad de har af lønsedler med videre, som kan bruges i det videre forløb,” fortæller Nina Skov-Lauridsen, der er formand for FOA Odense.

Der er indkaldt til møde for de knap 65 FOA-medlemmer, der er berørt af konkursen. Her vil medarbejdere fra FOA Odense fortælle, hvordan medlemmerne skal forholde sig i forhold til det videre forløb med Lønmodtagerenes Garantifond, og hvordan de skal agere, når de skal melde sig ledige.

IdéRent ApS har leveret både praktisk hjælp og personlig pleje til 630 borgere i Odense Kommune. For de 380 borgere, der udelukkende modtog praktisk hjælp, stoppede hjælpen allerede 27. marts, hvor firmaet indgav konkursbegæringen. De 250 borgere, der modtager personlig pleje, vil fortsat få denne hjælp fra IdéRents ansatte frem til efter påske.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev