Annonce

Fotografi af sosu, der hjælper kvinde

Arbejdsmiljø: Sosu'er hjælper forskere


Forskere beder sosu-medarbejderne om at foreslå, hvilke emner der skal forskes i for at forbedre arbejdsmiljøet.  

Annonce

Forskerne vil gerne vide, hvad sosu-medarbejderne mener om arbejdsmiljøet. Derfor er en ny hjemmeside åbnet, hvor man kan komme med forslag og ideer. Arkivfoto

Af Britta Lundquist
Journalist

Annonce

Forskere på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) forsøger nu at få sosu’er landet over til at inspirere dem til, hvad de skal forske i for at forbedre sosu’ernes arbejdsmiljø. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

Forskerne forsøger at tage udgangspunkt i sosu’ernes egen viden om og erfaringer med, hvad der virker, når det handler om at forbedre arbejdsmiljøet.

”Vi vil høre, hvad der rører sig, når det handler om arbejdsmiljø,” siger videnskabelig assistent i NFA Helene Højberg Johansen til Fagbladet FOA.

Kom med ideer og forslag

Foreløbig har forskerne gennemført omkring 35 interviews, og de skal suppleres med ideer og forslag, som sosu’erne kan skrive på en ny hjemmeside, der hedder skabjer.nu..

Både sosu-medarbejdere, ledere og arbejdsmiljørepræsentanter opfordres til at komme med indspark til, hvad de gerne vil have forbedret i deres arbejdsmiljø og hvordan.

”Fra de interviews, vi har lavet, kan vi se, at det er kerneopgaver i plejesituationen, fagligheden og kulturen på arbejdspladsen, der er stor interesse for. Det er ud fra konkrete problemstillinger og ting, de har oplevet,” siger Helene Højberg Johansen.

FOA bakker op

Torben Klitmøller Hollmann, næstformand i Social- og Sundhedssektoren, synes det er positivt, at projektet involverer medarbejderne, for det er dem, der ved, hvad der skal forbedres i deres arbejdsmiljø.

”Hvis sosu’erne kan kende sig selv igen i nogle af de resultater, der kommer frem, så tror jeg, at der er større chance for, at de tager det til sig. Det er en styrke at få deres praksisviden frem, for medarbejderne ved, hvad der virker,” siger Torben Klitmøller Hollmann til Fagbladet FOA.

Foreløbig er hjemmesiden skabjer.nu åben året ud.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev