Klumme: Krisen tydeliggør vigtigheden af faglighed

Den interesse, taknemmelighed og anerkendelse, der har været for social- og sundhedsfaget, skal fortsætte efter krisen. Malte Kristiansen

Situationen har sat en tyk streg under, at der er brug for flere ressourcer og flere uddannede på social- og sundhedsområdet, skriver sektorformand Torben Hollmann.

22. juni 2020

Næsten fire måneder inde i coronapandemien har vi gang på gang set vigtigheden
af en høj faglighed på landets sygehuse, plejecentre, bosteder og hjemmepleje.
Det er jer, der har været rygraden i beredskabet i social- og sundhedssektoren. Gennem en usikker periode med skiftende retningslinjer har I arbejdet ufortrødent videre for at sikre mindst mulige konsekvenser for vores ældre, syge og svage.

Og det er ikke gået ubemærket hen. Flere gange har vi set omverdenens taknemmelighed og anerkendelse. Det har også fået flere til at blive interesseret i social- og sundhedsfaget – og fået medarbejdere i andre sektorer til at søge ind og hjælpe til.

Læs også: Virtuel eksamen gjorde Connie til nyuddannet sosu-hjælper

Den interesse, taknemmelighed og anerkendelse skal fortsætte efter krisen. For situationen har samtidig sat en tyk streg under, at der er brug for flere ressourcer og flere uddannede på området.
Det ekstra tryk i forbindelse med genåbningen har vist, at vi på ingen måder har det antal faglærte hænder, vi har brug for, når det brænder på.

Derfor har kommunerne nu en opgave i at sikre, at dem, der har søgt ind i faget midlertidigt, bliver tilbudt uddannelsen, og vi skal sammen med arbejdsgiverne
og politikerne sikre, at anerkendelsen kan omsættes til et øget optag på uddannelserne.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.