Sosu'er bliver endnu bedre til demens
Over hele landet uddanner sosu-assistenter og -hjælpere sig i at skabe livskvalitet for borgere med demens.
29. august 2019
Landet over har tusindvis af social- og sundhedsassistenter og -hjælpere det seneste år deltaget i kurser, seminarer og temadage, som alle har haft et fælles formål: At opnå solid viden om demens og dermed bidrage til bedre livskvalitet og selvbestemmelse for borgere med demens og deres pårørende.
Pengene til de mange indsatser kommer fra puljen til praksisnært kompetenceløft og er en del af den nationale demenshandlingsplan 2025.
Læs også: Se, hvordan corona-koncert skaber livsglæde på plejehjem i en svær tid
“Puljen blev slået bredt op, og kommuner og regioner har søgt støtte til de specifikke områder og medarbejdergrupper, som de havde brug for. Tiltagene afspejler derfor konkrete behov,” siger Kristian Gribskov, special konsulent i Sundhedsstyrelsen, som administrerer puljen.Vil uddannes mere
Torben Hollmann, formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA, glæder sig over, at kompetenceforløbene anerkender en i forvejen stærk og interesseret faggruppe på demensområdet:
Læs også: Cookies på fagbladetfoa.dk
“Generelt er vores medlemmer stærke på demensområdet – både i plejen og i tidlig opsporing, fordi de er uddannede til at se det hele menneske; fysisk, psykisk og socialt og dermed også de pårørende,” siger Torben Hollmann og tilføjer:“Jeg hører i stigende grad efterspørgsel på efter- og videreuddannelse. Og som noget meget nyt ønsker vores faggrupper også specialuddannelser og specialstillinger – også på demensområdet.”
En samlet evaluering af den landsdækkendeindsats er klar i 2020.