Hjemmeplejen berørt af dødsfald
Efter flere tragiske hændelser i ældreplejen mødes FOA med KL for at diskutere, hvordan lignende sager undgås.
11. marts 2015
Opdateret 12. marts 2015.
FOA vil nu drøfte med de kommunale arbejdsgivere i KL, hvordan man undgår hændelser som den i Randers og andre steder, der har været omtalt i medierne i de senere dage.
I Randers skulle en ansat i hjemmeplejen give en borger morgenmedicin. Borgeren åbnede ikke sin dør, og den ansatte forlod stedet. Først om aftenen lykkedes det med hjælp fra familie at komme ind til borgeren, der blev fundet nærmest livløs. Ni dage senere døde han på sygehuset.
Den ansattes ageren er i strid med reglerne, der siger, at man straks skal melde tilbage til sin leder, hvis man ikke kan få fat på en borger.
Alle berørt
Hændelserne fører nu til, at formanden for FOAs social- og sundhedssektor Karen Stæhr skal mødes med formanden for social- og sundhedsudvalget i KL Thomas Adelskov.”Der er grobund for sammen at gøre en reflekteret indsats, hvor vi ser på, hvorfor dette sker, og hvordan lignende tilfælde kan undgås,” siger Karen Stæhr til Fagbladet FOA.
”Det er vigtigt at pointere, at der er meget få tilfælde som dette, men alle i faget bliver kede af det og føler, at det berører dem,” siger hun.
FOAs Facebook-side: Følg tråden "Mange vil få et chok..."
Brug for kulturændring
Ifølge sektorformanden er der brug for en kulturændring, hvor medarbejdere i hjemmeplejen føler, at der er rum til at sige problemer højt.”Det er vigtigt, at medarbejderne føler, at der er plads til jævnlige snakke om faglighed, hvor man kan sige højt, hvis der er noget, der er uhensigtsmæssigt. For det er hårde arbejdsvilkår i hjemmeplejen,” siger hun.
”Mange vil få et chok, hvis de kom ud og oplevede den travlhed, der er. Ansatte oplever, at de ikke kan lave deres arbejde med den værdighed og faglighed, de ønsker,” siger hun.
Karen Stæhr mødes med Thomas Adelskov 8. april.