Annonce

pengesedler

Tema: OK21

Nu stiger din løn


De kommunalt ansatte indløser nu den fjerde – og i øvrigt mindste – af de fem lønstigninger, der blev aftalt i forbindelse med OK21.

Annonce

De lønforhøjelser, der blev aftalt i 2021, er undervejs blevet overhalet af inflationskrisen. Den gode nyhed er, at den tilsyneladende har toppet. De seneste seks måneder er inflationen nemlig faldet. Colourbox

Af Morten Bruun
Journalist

Annonce

Omkring 1. maj er det altid lidt sjovere end normalt at kaste et blik på sin lønseddel. Her suppleres den normale udbetaling med en del af ferietillægget, der er en forårsbebuder på linje med nyudsprungne bøgetræer.

I år vil de kommunalt ansatte opleve, at der er strøet endnu et drys garniture ud over lønnen. Det er nemlig nu, de realiserer det fjerde af de fem løft, der blev aftalt i overenskomstperioden, da OK21 landede med en aftale om generelle lønstigninger på 5,02 procent.

Denne gang vil de kommunalt ansatte få en lønforhøjelse på 0,30 procent, hvilket i øvrigt er den mindste af de fem aftalte lønforhøjelser. 

De tre første lå på mellem 1 og 1,90 procent, mens den sidste af overenskomstperiodens fem aftalte lønstigninger, der udmøntes med oktober-lønnen, ligger på 0,81 procent.

Læs også: OK21: Sidste store forlig på plads – så meget stiger lønnen i regionerne

OK24 nærmer sig

De regionalt ansatte tilgodeses ikke denne gang. De fik nemlig det fjerde af deres fem lønløft i januar. Det betyder, at de også har en enkelt lønstigning til gode, og den udmøntes også med oktober-lønnen.

Til den tid er forberedelserne til OK24 i fuld gang, og her er det FOAs klare mål at opnå højere lønstigningerne end i 2021. Det mål begrunder forbundsformand Mona Striib med de lønstigninger på godt 10 procent, som blev resultatet af de nyligt afsluttede forhandlinger om nye overenskomster på det private arbejdsmarked:

”De forlig har lagt en rigtig god bund for vores forhandlinger næste år, og jeg forventer da, at vi kan komme igennem med en lige så god ramme,” siger FOAs formand.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev