Annonce

dartgnvc

Rådhusbetjenten Johnny var med, da VM-guldet blev fejret: Et fantastisk privilegie

Rådhuspladsen i København blev mandag aften omdannet til et jublende, rødt menneskehav, da håndboldherrernes VM-guldmedalje – nummer tre i streg – skulle fejres. Med bag kulissen til at få arrangementet til at glide var rådhusbetjent Johnny Larsen og hans kolleger.

Annonce

Både i 2019, 2021 og 2023 har Danmarks håndboldherrelandshold vundet VM-guld. Men det er kun anden gang, at det bliver fejret på Københavns Rådhus. I 2021 kunne det ikke lade sig gøre på grund af coronapandemien. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Ivrige pressefolk, politiske taler, rådhuspandekager og et helt hold af lykkelige håndboldspillere.

Der er ikke for lidt at holde styr på for den 52-årige rådhusbetjent Johnny Larsen og hans kolleger på Københavns Rådhus, når et stort festarrangement som det mandag aften, hvor det danske herrelandshold i håndbold fejrede deres VM-guldmedalje, løber af stablen.

Men på trods af ekstra travlhed er det en fornøjelse at være på arbejde, fortæller Johnny Larsen. Især at være en del et stort tandhjul med kollegerne gør dagen god.

”Det er et fantastisk privilegie at være på arbejde sådan en dag. Det er dejligt at være en del af kollegafællesskabet og opleve sådan nogle store arrangementer med dem. Jeg er ydmyg over at få muligheden for det,” siger Johnny, som har arbejdet på Københavns Rådhus siden 2019.

Mandag var ikke første gang, at Johnny var på arbejde under et stort sportsevent. I sommer, da cykelrytter Jonas Vingegaard vandt Tour de France, var Johnny også trukket i arbejdstøjet.

”Den dag stod jeg ude foran rådhuset og oplevede det store vingesus med byens besøgende. Det er jo en folkefest til sådan nogle arrangementer som de to, vi har haft,” siger han.

Johnny, som selv kører racercykel i sin fritid, er egentlig ikke selv den store håndboldfan, men han følger med i topidræt. Især når det går så godt, som det har gjort Danmark i både cykling og håndbold.

”Jeg kan ikke andet end at holde af de forskellige sportsgrene, når Danmark ryger helt til tops. Det er stort, at Danmark i sådan et regi kan præstere så godt. Det er dybt imponerende,” siger Johnny.

Endelig en ordentligt fejring

Da håndboldherrerne vandt VM i 2021, var der på grund af coronapandemien ikke mulighed for et stort arrangement på Rådhuspladsen i København.

Derfor var mandagens balkontur for nogle af spillerne – herunder Mathias Gidsel – den første nogensinde.

Det er en drengedrøm. Det er det, jeg har set i tv. Den eneste frygt, jeg har, er, at jeg skal ikke løfte den der pokal ud over balkonen. Den er fandeme tung. Så det skal jeg lige huske på,” sagde Mathias Gidsel til Ritzau forud for arrangementet.

Heldigvis tabte ingen pokalen.

dzxv
Anna Cathrine Leth Christiansen
Glas og musselmalet service, hvor rådhuspandekagerne serveres på. Arkivfoto fra Tour de France-fejringen. Anna Cathrine Leth Christiansen

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev