Annonce

Rødt julehjerte i barnehænder foto: Colourbox

Sidste chance for julehjælp: Her kan du søge

Julen nærmer sig med hastige skridt. Samtidig er mange familier ekstra presset af prisstigningerne, og det kan gøre julen til en uoverskuelig og bekymrende tid. Få overblik over hvilke organisationer, der uddeler julehjælp – og hvordan, man søger.

Annonce

Julen i år kan for rigtig mange blive rigtig svær at få råd til. Fagbladet FOA giver her et overblik over nogle af de steder, hvor du kan søge julehjælp. Colourbox

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

En række organisationer uddeler julehjælp til familier og enlige forsørgere, der har brug for en ekstra håndsrækning i juletiden.

Efterspørgslen er stor. Mødrehjælpen er en af organisationerne, og de har i år modtaget mere end 70 procent flere ansøgninger sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Det fortæller Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen til TV2.

Mange familier er bekymrede for, om man er i stand til at holde en god jul, og i værste fald går det ud over børnene, hvis Mødrehjælpen ender med at være nødt til at afvise nogle af ansøgningerne, siger Ninna Thomsen til TV2.

”På den ene side er der voldsom stigning i, hvor mange der har brug for julehjælp sammenholdt med, at der måske er færre danskere, der kan bidrage med julehjælp, fordi de selv er pressede. Så jeg frygter, at vi slet ikke kan hjælpe alle de familier, som kommer til at søge,” siger Ninna Thomsen.

Herunder er et overblik over steder, hvor man kan søge julehjælp.

Mødrehjælpen

Mødrehjælpens julehjælp er målrettet familier i Danmark, som har børn under 18 år. Du kan komme i betragtning til hjælpen, hvis dit barn/dine børn er hjemmeboende, eller hvis du har en fast samværsaftale.

Hjælpen består af et økonomisk tilskud, som beregnes med 550 kr. pr barn, og overføres til din bankkonto. Du kan søge om julehjælp til i alt tre børn, selvom du har flere børn. Ansøgningsfrist er 9. december kl. 10.

Find mere info og skema til ansøgning.

Blå Kors

Blå Kors Danmark uddeler julehjælp til børnefamilier, som er på overførselsindkomst, og som har hjemmeboende børn under 18 år. Hjælpen består af to gavekort til madvarer og gaver.

Sidste frist for ansøgning er den 24. november 2022.

Få mere info om kriterier og ansøgning.

Frelsens hær

Det eneste kriterie for at kunne modtage julehjælp fra Frelsens Hær, er familiens finansielle situation. Man kan søge julehjælp frem til 30. november.

Få mere info om kriterier og ansøgning.

Dansk Folkehjælp

For at kunne modtage julehjælp, skal man være enlig forsørger på overførselsindkomst.

Dansk Folkehjælps julehjælp består af en købmandskurv eller gavekort til madvarer samt gavekort til køb af julegaver til børnene.
 

Røde Kors

Røde Kors’ julehjælp er til familier eller enlige forsøgere, som har børn under 18 år og har brug noget ekstra hjælp til juletiden.

Julehjælpen varierer fra afdeling til afdeling, men består hovedsageligt af et gavekort eller en julekurv med lækre julevarer.

Få mere info om kriterier og ansøgning.

Julehjælpen

Hos Julehjælpen.dk kan alle økonomisk trængte familier med børn under 18 år søge om julehjælp. Det er ikke et krav, at der er tale om hjemmeboende børn, eller at man har sit barn juleaften.

Ansøgningsfrist er 10. december klokken 23:59.

Få mere info om kriterier og ansøgning.

Foreningen til støtte for mødre og børn

Foreningen til Støtte for Mødre og Børn er en landsdækkende privat forening, som yder økonomisk eller rådgivningsmæssig støtte til enlige mødre eller fædre og gravide, herunder uddeler foreningen julehjælp. Julehjælpen er et legat på 1.000 kroner, som kan søges frem til 1. december 2022.

Søg lokale julehjælpsordninger

Foruden ovennævnte foreninger og organisationer kender mange kommuner også til lokale muligheder for julehjælp. Kontakt derfor din kommune vedrørende lokale julehjælpsordninger. En del lokale kirker og menighedsplejen uddeler også julehjælp.

Flere af Lions lokalafdelinger yder ligeledes julehjælp til trængte familier. Tag kontakt til den afdeling, der ligger nærmest dig for at få nærmere information om, hvordan du søger.

Søg efter hjælp på Facebook

På Facebook kan man ligeledes finde grupper, der har til formål at hjælpe andre.

For eksempel har gruppen Julehjælp 2022 mere end 5.000 medlemmer.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev