Annonce

Tårnet på Christiansborg med flag foto: Colourbox

Tema: Folketingsvalg 2022

Sidste chance: Gæt med og vind i valgquiz #4

Opdateret 31. oktober 2022

Vi er gået ind i sidste uge af valgkampen og dermed er det også blevet tid til sidste valgquiz i denne omgang. Gæt med og deltag i lodtrækningen om et gavekort til Coop. Vinderen trækkes 31. oktober.

Annonce

På tirsdag skal vi til stemmeurnerne – og i denne uge er det sidste chance for at gætte med i quizzen og deltage i konkurrencen om et gavekort til Coop. Colourbox

Af Morten Bruun
Journalist

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Artiklen er opdateret med de rigtige svar og ugens vinder. 
 
I sidste uge blev Jeanette Madsen, København, den heldige vinder af gavekortet på 250 kroner til Coop, fordi hun havde svaret rigtigt på den tredje valgquiz og blev udtrukket som vinder.
 
Quizzen er udløbet. Den heldige vinder af denne uges quiz er Grete Olesen, som vi kontakter på mail. Mange tak for alles deltagelse gennem alle fire uger.

Her kommer de rigtige svar fra valgquiz #4:
 
1. Hvem skrev: ”Plejehjemspersonalet bliver i for mange tilfælde rekrutteret fra lavere sociale klasser, hvor man har personlige mangler, der går ud over andre. Man har mangel på karakter, disciplin, moral, empati og samvittighed.”
- En tidligere konsulent i Nye Borgerige
 
2. Siden valget i 2019 har et flertal i Folketinget vedtaget en lov, der er blevet kendt pga. et særligt drengenavn. Hvilket?
- Arne
 
3. Siden valget i 2019 har Ligestillingsministeriet holdt flyttedag tre gange. Hvem er ligestillingsminister i dag?
- Trine Bramsen
 
4. Siden valget i 2019 har Folketinget vedtaget en lov, der skal sikre minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver. Hvornår træder loven i kraft?
- 1. januar 2024
 
5. Flere partier forslår i deres sundhedsudspil kontante honoreringer af sundhedspersonalet. Hvem har foreslået en fastholdelsesbonus på op til 20.000 kr. til eksempelvis anæstesisygeplejersker, operationsygeplejersker, jordemødre og social- og sundhedsassistenter?
- Venstre
 
6. Socialdemokratiet præsenterede i denne uge et nyt udspil om lønløft til nogle offentligt ansatte. Hvem ville de ikke sige. Til pressemødet om udspillet havde partiet dog billeder af to social- og sundhedsassistenter med. Hvad hedder de?
- Pia og Ernst
 

Sidste valgquiz for denne gang

Slutspurten er sat ind, og politikerne kæmper om de sidste stemmer. Har du fulgt med i valgkampen? Og har du fulgt så godt med, at du kan svare på spørgsmålene i ugens quiz?

Det, håber vi, du kan. Vi skal have dine svar senest mandag klokken 12, hvor vi trækker en vinder, der får tilsendt et gavekort på 250 kroner til Coop, og samtidig annoncerer vi de rette svar.

Held og lykke – og rigtig god valgdag til alle.

 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev