Annonce

Valgkort i brevsprækken

Tema: Folketingsvalg 2022

Valgquiz #3 – gæt med og vind

Opdateret 24. oktober 2022

Vi er i nu i valgkampens uge 3, og i denne uge handler det om nogle af de opstillede partiers politik. Gæt med og deltag i lodtrækningen om et gavekort på 250 kroner til Coop Danmark. Frem mod Folketingsvalget 1. november, vil der hver uge være en ny quiz og en ny chance for at vinde.

Annonce

1. november skal danskerne til stemmeurnerne. I hver uge op til valget bringer Fagbladet FOA en valgquiz, hvor du kan vinde gavekort til Coop. Colourbox

Af Morten Bruun
Journalist

Af Simone Kjølbye-Dam
Journalist

Annonce

Artiklen er opdateret med de rigtige svar og ugens vinder. 

I sidste uge blev Tinna S. Petersen, Vemb, den heldige vinder af gavekortet på 250 kroner til Coop, fordi hun havde svaret rigtigt på den tredje valgquiz og blev udtrukket som vinder.

Quizzen er udløbet. Den heldige vinder af denne uges quiz er Jeanette Madsen, som vi kontakter på mail. Mange tak for alles deltagelse – gæt med for sidste gang på fredag i Valgquiz #4.

Her kommer de rigtige svar fra valgquiz #3:

1. Regeringen har under valgkampen lanceret en nærhedsreform, hvor den foreslår, at det skal være muligt at flytte en særlig gruppe medarbejdere ud i positioner, hvor de kommunalt ansatte er synlige for borgerne. Hvilken gruppe tænkes der på?
- Administrative medarbejdere.

2. De konservative har fremlagt en plan, der blandt andet handler om at sænke topskatten med næsten 10 mia. kroner. Den skattelettelse skal blandt andet finansieres ved, at...
- fjerne Arne-pensionen.

3. Alle partier vil afbureaukratisere. Også Danmarksdemokraterne, som vil gøre det ud fra følgende tilgang:
- Bruge sund fornuft.

4. To liberale partiledere svarede ja til, at borgere skal kunne afvise en hjemmehjælper, der er muslim og bærer tørklæde. Bagefter ændrede de mening og erklærede, at religiøse årsager ikke er tilstrækkelig begrundelse til at afvise en hjemmehjælper. Hvem var det?
- Jakob Ellemann-Jensen og Alex Vanopslagh.

5. Alle kan stifte et parti og stille op til Folketinget, hvis det vel at mærke lykkes at samle de godt 20.000 underskrifter, der skal til for at blive godkendt som opstillingsberettiget. Og på Indenrigsministeriets oversigt kan man se, at der er anmeldt langt flere partier end de 14, der stiller op 1. november. For eksempel Ældre Stemmen, Løsningen, I Tvivl og Ønskepartiet. Men hvor mange partier optræder i alt på Indenrigsministeriets liste?
- 230 partier.

6. Enhedslisten har et særligt princip, som medlemmerne af partiet skal følge. Det lyder således: 
- Som medlem af Folketinget kan man ikke genopstille efter mere end sammenhængende syv år i Folketinget. 

I denne uge har du chancen igen

Vi har igen linet op med seks spritnye spørgsmål, som rummer alt fra afbureaukratisering til hvor mange partier, der er på Indenrigsministeriets liste.

Vi skal have din besvarelse senest på mandag klokken 12, hvor vi trækker en vinder og kommer med de rette svar.

Held og lykke.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev