Annonce

Kvinde med tørklæde foto: Colourbox

Guide: Må en borger afvise dig på grund af religion, køn eller seksualitet?

Skal en borger kunne fravælge en ansat i ældreplejen, hvis vedkommende bærer tørklæde? Det emne er blevet diskuteret i ugen. Chefjurist i FOA Ettie Trier Petersen giver her svar på, hvordan reglerne på området er.

Annonce

I den forgange uge holdt de seks blå partier pressemøde om blandt andet frit valg i ældreplejen. Her blev spørgsmålet om hvorvidt ældre borgere skal have lov til at fravælge en hjemmehjælper med muslimsk hovedtørklæde luftet. Colourbox

Af Alexander Pilgaard Kjær
Journalist

Annonce

I den forgangne uge har der været meget debat om, hvorvidt borgere skal kunne afvise ansatte i ældreplejen, der bærer muslimsk hovedtørklæde, efter flere blå partier i tirsdags foreslog dette.

Debatten fik forbundsformand for FOA Mona Striib til at sige til Berlingske, at det »altopslugende problem er«, hvordan man rekrutterer nok personale til fremtidens ældrepleje.

»Det løser frit valg faktisk ikke. Og det bliver da endnu mere katastrofalt, hvis man i sådan en diskussion inddrager, om man vil have mand eller kvinde, ateist eller muslim. Det er da helt katastrofalt. Og det chokerer mig faktisk,« siger hun.

Også justitsminister Mattias Tesfaye (S) afviser, at borgere skal kunne fravælge muslimske ansatte i hjemmeplejen:

"Hvis ikke man klikker personligt, skal fru Jensen selvfølgelig kunne kontakte kommunen, og så finder de nok en pragmatisk løsning, hvor der bliver byttet lidt rundt i vagtskemaet. Men ingen skal fravælges på grund af usaglige krav. Hvad bliver det næste? Skal man også kunne afvise en sort mand som jobkonsulent eller en homoseksuel pædagog i børnehaven? Det går selvfølgelig ikke," skriver Mattias Tesfaye i en kommentar til Fagbladet FOA.

Så nu er spørgsmålet, hvad en borger egentlig må stille af krav til en ansat i ældreplejen. Fagbladet FOA har spurgt chefjurist i FOA Ettie Trier Petersen, der her kommer med svar.

Kan en borger fravælge en ansat i ældreplejen, der bærer muslimsk tørklæde?

Nej, ikke hvis det er på grund af tørklædet. Der kan være andre grunde til, at en borger ikke vil have en bestemt ansat – for eksempel hvis der er rigtig dårlig kemi mellem dem. I sådanne tilfælde vil kommunen typisk strække sig langt for at få kabalen til at gå op, så alle borgere og alle ansatte kun får gode oplevelser. Men et muslimsk tørklæde er ikke en grund.

Skal en ansat i ældreplejen, der af den ene eller den anden grund bliver chikaneret, gennemføre et besøg hos en ældre borger?

Ja, når en borger er godkendt til visitation, skal den ansatte gennemføre besøget. Men hvis man som ansat i ældreplejen bliver mødt af chikanerende opførsel – hvad end det er på grund af seksualitet, race, religion eller noget fjerde – bør medlemmet sige fra over for borgeren på en venlig, men bestemt måde.
Derefter er det vigtigt, at vedkommende hurtigst muligt kontakter sin leder, sin tillidsrepræsentant og sin arbejdsmiljørepræsentant for at få det løst. 

Findes der situationer, hvor en borger må frabede sig bestemte ansatte af årsager som religion, seksualitet eller andet?

Nej, det gør der ikke. Og i alle tilfælde, hvor en ansat ikke bliver behandlet ordentligt og respektfuldt, skal man handle på det ved at tage kontakt til sin leder eller sin tillidsrepræsentant. Uanset om det er seksualitet, køn, race eller religion, skal man reagere på det.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev