Annonce

Portrætbillede af Mona Striib

Debat 

Klumme: Vi kommer også gennem denne krise

Det er en møgsituation, vi står i. Men vi har klaret kriser før, så vi skal nok også klare os igennem den her, skriver formand Mona Striib. 

Annonce

"Nu handler det om at prioritere og bruge krisen til at tænke nyt. I FOA presser vi på, for at der fortsat investeres i en solid offentlig velfærd," skriver Mona Striib, formand i FOA blandt andet i denne klumme.  Malte Kristiansen

Af Mona Striib
Formand

Annonce

Prisernes himmelflugt og økonomisk krise fylder i medierne, og det er en rigtig møgsituation, vi står i, med tab af købekraft. Men vi skal huske, at vi har klaret kriser før, også kriser der kradsede dybt. Mange af jer husker sikkert fattigfirserne.

Heldigvis kan dansk økonomi klare, at vi har underskud på bundlinjen – der er trods alt fortsat udsigt til vækst. Nu handler det om at prioritere og bruge krisen til at tænke nyt. I FOA presser vi på, for at der fortsat investeres i en solid offentlig velfærd. Vi medvirker også til at finde nye måder at få hverdagen på arbejdspladserne til at hænge sammen.

Meget er oppe at vende i øjeblikket med lønstrukturkomité, pensionskommission, velfærdsaftale med frisættelse af kommunerne på ældre-, børne- og skoleområdet og sundhedsreform. Budgetforhandlingerne med kommuner og regioner er også i gang i skrivende stund, og det ser ikke positivt ud.

Økonomien kommer godt nok til at følge med den demografiske udvikling, men det er svært at få øje på, om der kommer midler til de områder, der har været nedprioriteret i alt for mange år. Valgtrommerne er så småt i gang, og det bliver afgørende for FOAs medlemmer, at velfærden vinder valget.

Jeg håber, at I holder øje med og tager del i FOAs kampagne: ’Mere lighed løfter os alle’.

Læs også: Mona Striib: ”Hvis vi ikke passer på, knækker samfundet midt over”

Midt i alle udfordringerne skal vi også huske alt det, der fungerer godt.

I arbejder i fag, der hver eneste dag har afgørende betydning for vores velfærdssamfund. Jeg har for nylig overværet Skills, og det gav håb og fornyet energi at se så mange engagerede unge på vej i uddannelsesforløb.

De er så dygtige og topmotiverede til at tænke nyt. Også Velfærdstalent 100, som FOA og PenSam afholder hvert år, gav frisk energi. De mange fortællinger om, hvad der fik dem til at vælge deres fag, vidner om, at vi repræsenterer medlemmer, som giver sig fuldt og helt med høj faglighed, stolthed og arbejdsglæde.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev