Annonce

Tema: Ukrainske flygtninge

Ejendomsteknikere knokler for at skabe boliger til ukrainske flygtninge

Med lange arbejdsdage og et stort netværk af frivillige har ejendomsserviceteknikerne Karina og Niels gjort boliger klar til ukrainske flygtninge. ”Hvis jeg skulle have gjort det ulønnet, så havde jeg også gjort det.”

Annonce

Det har været lange arbejdsdage for Karina Bjerregaard Asaa og Niels-Ejnar Abrahamsen, der har gjort boliger klar i tilfælde af, at ukrainske flygtninge kommer til kommunen og har brug for et sted at bo. Tobias Stidsen

Af Tobias Stidsen
Journalist

Annonce

Sengene er redt op, der er håndklæder i skabene på badeværelset og legetøj på hylderne på børneværelserne. 

Karina Bjerregaard Asaa og Niels-Ejnar Abrahamsen har udskudt de daglige opgaver i Syddjurs Kommune for at kunne gøre lejligheder og huse i kommunen klar til at modtage ukrainske flygtninge. For Niels-Ejnar Abrahamsen har det blandt andet betydet arbejdsdage på 15-16 timer, og begge ejendomsserviceteknikere har bidraget med timer, efter at de ellers var stemplet ud. 

”Jeg vil gerne hjælpe, når jeg kan. Det kunne jeg jo her. Når vi hver dag hørte i fjernsynet, hvor mange millioner, der efterhånden var på flugt, så kunne vi godt gætte, at der kommer nogen til Danmark,” fortæller Niels-Ejnar Abrahamsen.

Det er i tæt samarbejde med grupper af lokale frivillige, at Niels-Ejnar Abrahamsen og Karina Bjerregaard Asaa har skaffet møbler, tøj og legetøj til de ukrainske flygtninge, så de forskellige lejligheder og huse i kommunen er klar til at flytte ind i. 

”Vi kunne ikke have gjort alt det her uden de frivillige. Vi havde simpelthen ikke haft en chance,” fortæller Niels-Ejnar Abrahamsen.

Endnu ved Niels-Ejnar ikke, hvornår der kommer ukrainske flygtninge, der skal indlogeres i huset, eller hvor længe de i så fald bliver.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev