Har du en kollega, eller arbejder du selv i et køkken, hvor der er stor fokus på bæredygtighed, så er det nu, du skal til tasterne og sende en indstilling Køkkenprisen 2022.
For tredje år i træk uddeler Landbrug og Fødevarer Køkkenprisen til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig inden for økologi og bæredygtighed.
Vinderne af Køkkenprisen 2022 vil først og fremmest blive udvalgt på baggrund af, at de har en stærk bæredygtig profil og på køkkenets vilje til at arbejde med at fremme udviklingen af bæredygtige måltider. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Landbrug og Fødevarer, der uddeler prisen i samarbejde med FOA og en række andre fagforbund.
Det kan for eksempel være fokus på madspild, lokale råvarer, sæson, høj økologiprocent og brugen af bælgplanter, som bliver belønnet. Vinderen kan også være et køkken, som har en klar strategi for bæredygtig mad og måltider gennem sit arbejde med de officielle kostråd eller FNs verdensmål.
Juryen bag køkkenprisen ønsker ikke at definere præcist, hvad bæredygtighed er, men nævner blot eksempler på, hvad det kan være. Der er dog et par kriterier, som vinderen skal leve op til.
Køkkenet skal have:
• et ekstraordinært fokus på et eller flere bæredygtige aspekter omkring måltidet
• lave mad med målgruppen og måltidsoplevelsen i fokus
• en klar strategi for kompetenceudvikling af medarbejderen
• en glad smiley fra Fødevarestyrelsen
Der er frist for indstillinger til Køkkenprisen den 1. maj 2022. De nominerede bliver offentliggjort i starten af juni. I løbet af sommeren kommer juryen på et anmeldt besøg hos de nominerede. Vinderen kåres til årets Fødevaredag den 27. september 2022 på Hindsgavl Slot.
Læs mere om, hvordan du kan indstille din favorit
her.
Køkkenprisen er et samarbejde mellem de faglige organisationer; Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.