Annonce

Brandmand i fokus i mørket omringet af andre brandmænd.

Brandmand reddede mor og datter fra at blive spærret inde i en sauna

Alarmen var alvorlig nok, men bagefter husker brandmand og dykker Lars Lærkegaard fra Vejle Brandvæsenet det som en lidt sjov og usædvanlig opgave, han blev kaldt ud til under weekendens voldsomme storm.

Annonce

Dykkeren og brandmanden Lars Lærkegaard fik status som ’helten fra Tirsbæk Strand’, da han lørdag aften var med til at redde en mor og hendes datter ud af den sauna, hvor de var blæst inde under stormen. 112Alarm.dk

Af Morten Bruun
Journalist

Annonce

Da stormen Malik i weekend passerede Danmark, var der varsel om alt fra væltede træer og lukkede broer til voldsomme oversvømmelser i udsatte områder.

Landet over var beredskabet kørt i stilling til den helt store katastrofeindsats. Men der var dog én opgave, de færreste på forhånd havde forestillet sig at blive kaldt ud til, og det var den alarm, brandvæsenet i Vejle modtog ved 19-tiden lørdag aften:

To kvinder – mor og datter – havde valgt at følge stormen over Vejle Fjord fra første parket og havde taget plads i en sauna ved Tirsbæk Strand nær Bredballe. Mens de sad dér, steg vandstanden med cirka 15 centimeter på blot fem minutter, og det betød, at en flydebro havde revet sig løs og blokerede for døren til saunaen.

Sjovt og usædvanligt

Men den opgave løste det lokale brandvæsen i skikkelse af den 37-årige brandmand og dykker – og FOA-medlem – Lars Lærkegaard såmænd også. Og selv om alarmen umiddelbart var ret alvorlig, er det en opgave, som Lars i dag kalder ’lidt sjov og usædvanlig’. Det er i hvert fald første gang i karrieren, Lars Lærkegaard redder to bikini-klædte kvinder fra at blive spærret inde i en sauna i stormvejr.

”Nej, det har jeg ikke prøvet før,” bekræfter Lars Lærkegaard og skruer tiden tilbage til lørdag aften.

”Vores indsatsleder havde bedt om assistance fra en lille båd og en dykker, og vi kørte stille og roligt og uden udrykning mod Tirsbæk Strand. Da vi nåede frem, kunne vi se, at den flydende bro mellem stranden og vinterbadeklubbens sauna og omklædningsrum havde revet sig løs og blokerede for døren til saunaen. Jeg gik den korte tur derud, men før jeg nåede frem, åbnede de to kvinder pludselig døren og stak hovederne ud og takkede for hjælpen,” mindes Lars Lærkegaard.

Brandmand i vandet på vej ud til sauna
Stormen Malik forårsagede i weekenden mange væltede træer, aflyste færgeafgange og lukkede broer landet over – og i Vejle var der en sauna, der kom i havsnød. 112Alarm.dk

Godt, det ikke gik værre

Han blev ret forvirret, indtil det gik op for ham, at han havde gået på flydebroen og med sin vægt – han vejer 98 kilo – havde presset den så langt ned, at den ikke længere blokerede for døren. Og derfor kunne mor og datter forlade den varme sauna.

”De to kvinder var selvfølgelig glade. Og de var også lidt seje. Selv om de bare var iført bikini og bare tæer, havde de overskud til at stå lidt og snakke med os, før vi fik dem ind i deres bil,” fortæller Lars Lærkegaard.

Læs også: De var med til at redde Christian Eriksens liv: Den dag glemmer vi aldrig

På kvindernes vegne priser han sig lykkelig over, at de to kvinder havde taget en mobiltelefon med og derfor selv kunne slå alarm. Ellers kunne der sagtens være gået lang tid, før de var blevet opdaget.

”Medlemmerne af vinterbadeklubben skal booke tid for at få plads i saunaen. Men dem, der ifølge planen ville afløse moderen og datteren havde vist valgt at droppe ideen, fordi vejret var så voldsomt,” siger helten fra Tirsbæk Strand.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev