Annonce

Tre rengøringsmedarbejdere

Serviceassistent: Dejligt, at vi kan holde skolen renere

I Rødovre Kommune er det besluttet, at alle skoletoiletter skal gøres rent to gange dagligt. Det løfter både hygiejnen og arbejdsglæden på Hendrikholms Skole.

Annonce

Kollegerne Annika Lena Brandt (tv.),  Fatiya (m.) og Necmiye Gülçen har arbejdet sammen i så mange år, at de føler sig som en familie. ”Hvis der er et toilet, der er særlig slemt, hjælper vi hinanden,” siger Annika Lena Brandt. Jørgen True

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

På Hendriksholms Skole i Rødovre Kommune sker det sjældent, at eleverne banker på rengøringspersonalets mødelokale for at sige, at et toilet trænger til at blive gjort rent. Efter det er blevet besluttet, at alle skoletoiletter i kommunen skal gøres rent to gange
om dagen, er det nemlig blevet muligt for personalet at holde en højere standard end i tiden før corona.

Serviceassistent Annika Lena Brandt og hendes kolleger er rigtig glade for, at rengøringen har fået et mere permanent løft. 

”Det gør, at vi kan få hele skolen til at se renere og bedre ud,” siger den erfarne medarbejder, som har været ansat i 23 år.

Mindre snavs på toiletterne

Under corona fik personalet på Hendriksholms skole seks timer ekstra om
dagen til at gøre rent, så det levede op til retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen om at mindske smittespredning.

Fra 1. november i år er den ekstra coronaindsats i hele kommunen erstattet af et mere permanent løft af rengøringen på skoler, i vuggestuer og på to plejehjem. Den nye og mere varige indsats har udløst fem ekstra timer om dagen til Hendriksholms Skole.

Annika Lena Brandt forklarer, at rengøringen af skolens 70 toiletter i dag går lettere, fordi toiletterne når at blive mindre beskidte, når de bliver gjort rent oftere. De ekstra timer, som personalet har fået til at gøre toiletter rent, giver overskud til at holde hele skolen pænere, forklarer Annika Lena Brandt.

Hver rengøringsmedarbejder har fået et mindre areal at gøre rent og kan derfor gøre det hele lidt grundigere. Annika Lena Brandt peger på en papirkurv, der er ved at svømme over.

”Nu kan vi bedre nå at tage os af sådan en ekstra opgave,” nævner hun
som eksempel.

Annika Lena Brandt gør også rent på andre lokationer, men det er her på skolen, at hun har sin faste base – sammen med sine syv rengøringskolleger.

”Vi har et fantastisk team. Hvis der er brug for at rengøre et lærerværelse, så er der altid en flok af kolleger, som er klar til at hjælpe,” siger hun.

Rengøring i Rødovre

Rødovre Kommune afsætter 2,5 millioner kroner til ekstra rengøring og hygiejneindsatser om året. Heraf går en halv million kroner til en hygiejnekoordinator.

  • Pengene bliver brugt til én ekstra daglig rengøring af toiletter på skolerne.
  • Gulvvask i vuggestuer øges fra tre til fem gange om ugen.
  • Der indføres weekendrengøring på to plejehjem på fællesarealer.
KILDE: NOTAT FRA RØDOVRE KOMMUNE
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev