Annonce

Tre kvinder gør rent på skoletoilet

Kommune sætter 2,5 millioner kroner af til ekstra rengøring

I Rødovre Kommune er der afsat ekstra penge til en ny og styrket hygiejneindsats. FOA håber, at flere kommuner følger trop.

Annonce

Kollegerne Annika Lena Brandt (tv.), Necmiye Gülçen og Fatiya (th.) arbejder alle tre på Hendriksholms Skole i Rødovre. De sætter pris på, at politikerne har besluttet, at skoletoiletterne skal gøres rent to gange om dagen i modsætning til kun én gang om dagen før corona. Jørgen True

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

Skoletoiletterne bliver fremover rengjort to gange om dagen i stedet for blot én gang i Rødovre Kommune. Desuden kan vuggestuebørn og deres forældre glæde sig over, at gulvene bliver gjort rent alle ugens fem hverdage – mod tidligere tre gange om ugen.

Læs også: Serviceassistent: Dejligt, at vi kan holde skolen renere

Ejendomschef i Rødovre Kommune Robin Rahbek er godt tilfreds med, at politikerne har besluttet at sætte 2,5 millioner kroner af om året til ekstra rengøring og hygiejneinitiativer.
”Det er så fedt og usædvanligt, at der bliver allokeret midler til et vedvarende løft af rengøringen,” siger han.

Rengøring holder gang i samfundet

Sygefraværet faldt fra 4,7 procent i året før corona til 4,0 procent på Rødovre kommunes
arbejdspladser i perioden april 2020 til april 2021. Det har været svært for kommunen at
dokumentere sort på hvidt, hvor meget ekstra rengøring har betydet, men borgmester Britt Jensen (S) finder det påfaldende, at færre blev syge, da der blev skruet op for hygiejne og rengøring.

”Det faldende sygefravær viser, at rengøring er alfa og omega for, at vi kan komme igennem en krise, uden at borgere og personale bliver syge på stribe,” lyder det fra borgmesteren.

Noget tyder på, at flere kommuner ønsker at opprioritere rengøringen til næste år. Lidt over halvdelen (51 procent) af økonomicheferne i landets kommuner svarede i september 2021, at de forventer, at der bliver stillet forslag om flere penge til drift af hygiejne- og rengøringsopgaverne i forhold til niveauet før covid-19. Det fremgår af en rundspørge, som er udført af Epinion for FOA. Pia Heidi Nielsen, formand for FOAs Kost- og Servicesektor, håber, at flere kommuner vil prioritere hygiejneindsatsen.

”Andre kan tage ved lære af Rødovre, som er det gode eksempel på en kommune, der
tager ansvar for at sikre et højt rengørings- og hygiejneniveau,” siger hun.

Sådan løfter Rødovre rengøringen

Rødovre Kommune afsætter 2,5 millioner kroner til ekstra rengøring og hygiejneindsatser om året. Heraf går en halv million kroner til en hygiejnekoordinator.

  • Pengene bliver brugt til én ekstra daglig rengøring af toiletter på skolerne.
  • Gulvvask i vuggestuer øges fra tre til fem gange om ugen.
  • Der indføres weekendrengøring på to plejehjem på fællesarealer.

KILDE: NOTAT FRA RØDOVRE KOMMUNE

+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev