Annonce

Fremstrakte hænder med pensions-boble

Din pension har det rigtig godt: PenSam mere end fordobler renten

I 2022 forrenter PenSam  pensionsindbetalingerne med næsten ni procent. Gode afkast af investeringerne gør det endvidere muligt at afsætte reserver, der polstrer økonomien til dårlige år. 

Annonce

De fleste FOA-medlemmer kan glæde sig over, at deres pensionsopsparing vokser pænt i øjeblikket. Næste år lover PenSam en rente på næsten ni procent.  Colourbox

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

PenSam, som er pensionsselskab for cirka 400.000 nuværende og tidligere ansatte på FOAs overenskomstområder, har succes med investeringen af medlemmernes pensionspenge.

Det betyder, at den såkaldte 'kontorente', altså den rente, som det enkelte medlems pensionsdepot vokser med, bliver på 8,85 procent i 2022. Det er mere end en fordobling af de senere års kontorente, der har været på 3,54 procent.

"Vi er glade for, at vi kan skrue så meget op for kontorenten. Det betyder, at PenSam ligger helt i top sammenlignet med andre pensionsselskaber, " siger Torsten Fels, der er administrerende direktør i PenSam.

Læs også: Ro på! Coronaen æder ikke din PenSam-pension

Han forklarer, at PenSam i en årrække har haft så gode afkast af sine investeringer, at kontorenten kan hæves markant, samtidig med at der afsættes rigeligt med reserver til år med eventuelt dårligere afkast.

Opsparing til dårlige år

Kontorenten fastsættes et år ad gangen, og PenSam arbejder med en 'gennemsnits-kontorente'. Det betyder, at PenSam lægger penge til side i gode år med store afkast af investeringerne og bruger de opsparede reserver i dårlige år, så kontorenten ikke ryger helt i bund.

"Vi vil gerne undgå en situation, som andre pensionsselskaber har været i, hvor de måtte nedsætte pensionsudbetalingerne på grund af store kursfald," siger Torsten Fels.  

Balancen, når årets kontorente fastsættes, er derfor at forebygge, at negative udsving på aktiemarkederne kan påvirke pensionsudbetalingerne, og samtidig give en så høj kontorrente som muligt, forklarer Torsten Fels.

"Og den balance synes jeg i høj grad, at vi er lykkedes med for 2022," siger en tilfreds PenSam-direktør.   

 

Kontorente - PenSams Fleksions-ordning

År       Rente

2022: 8,85 %
2021: 3,54 %
2020: 3,54 %
2019: 3,54%
2018: 3,54 %

Den angivne kontorente er før skat på pensionsafkast, som er 15,3%. 

Kilde: PenSam

Se kontorente for alle grupper i PenSam

 
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev