Annonce

sosu assistenter i gladsaxe kommune foto jørgen true

Tema: Kommunalvalg 2021

Trods prioritering af ældreområdet, savner ansatte fortsat flere kolleger

Kommunen bruger nu flere penge på ældre, men social- og sundhedsassistent Marianne Petersen savner kolleger og politisk anerkendelse af de sosu ansatte.

Annonce

Mangel på personale gør det svært at nå det hele på kørelisterne. Det oplever de to social- og sundhedsassistenter Lena Rasmussen (tv.) og Marianne Petersen. Jørgen True

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

51 – så mange timer måtte social- og sundhedsassistent Marianne Petersen arbejde første uge efter sommerferien, fordi der ikke var nok personale til at dække vagterne.

"Jeg kørte syv dage i træk. Det var forfærdeligt, men der var bare ikke noget at gøre," fortæller social- og sundhedsassistenten, der arbejder i hjemmeplejen i Gladsaxe Kommune.

At det er svært at skaffe tilstrækkeligt med personale til ældreplejen i landets kommuner, er velkendt. Og i Marianne Petersens hjemmeplejegruppe var de eksempelvis fra april til september bare 6 fastansatte, selvom de efter planen burde være 12.

Svært at gøre sit bedste

I Gladsaxe Kommune skal den store udfordring med at rekruttere personale ses i lyset af, at kommunen ifølge FOAs beregninger har opprioriteret ældreområdet, og i dag bruger flere penge pr. ældre over 67 år sammenlignet med 2018. Kommunen har sat gang i 'flere fine projekter' med fokus på blandt andet ernæring og ensomhed, fortæller Marianne Petersen og hendes kollega og tillidsrepræsentant, Lena Rasmussen.

Men de oplever, at den indsats overskygges af problemerne med at skaffe ansatte. Af samme årsag bliver personalet ofte ramt af en følelse af utilstrækkelighed.

"Man går hjem med dårlig samvittighed, fordi der ikke var tid til at gøre sit bedste," fortæller Marianne Petersen og Lena Rasmussen.

De to social- og sundhedsassistenter er derfor glade for, at kommunen siden seneste kommunalvalg har fået større fokus på at få flere ind i faget. Kommunen har eksempelvis oprettet særlige uddannelsesstillinger målrettet ufaglærte. Og Marianne Petersen og fem kolleger har fået titel af læringsvejleder for at skærpe opmærksomheden på medarbejdernes trivsel og kompetenceudvikling.

Ked af useriøs julegave

Men én vigtig ting savner både Marianne Petersen og Lena Rasmussen: At politikerne og samfundet generelt udviser større anerkendelse og forståelse for arbejdet i ældreplejen. De oplever for eksempel, at mange ikke aner, at der inden for social- og sundhedsfagene er forskel på en 'hjælper' og en 'assistent'.

"Mange tror, at en social- og sundhedsassistent som mig gør meget rent. Men jeg gør aldrig rent. Jeg udfører kun sygeplejefaglige opgaver, og det er et vanvittigt spændende arbejde med stort ansvar," siger Lena Rasmussen.

"Der er ingen tvivl om, at man bruger sig selv rigtig meget i vores job, men man får også så meget igen," tilføjer Marianne Petersen.

Læs også: Nul minutter til at give piller: ”Det er provokerende”

Derfor blev de to kolleger også ærgerlige over den gave, de modtog fra kommunen ved juletid. Gaven var ment som en tak for den særlige coronaindsats og bestod af en døråbner, så medarbejderne kunne åbnedøre uden at røre ved håndtagene. Men de ansatte så gaven som et glimrende bevis på den manglende anerkendelse af hjemmeplejens arbejde.

"At give os en døråbner er jo ikke at anerkende os. Det er ikke at tage os og faget alvorligt, og det er i hvert fald ikke måden at få folk til at søgearbejde i hjemmeplejen," siger Lena Rasmussen.

Borgmester: Må gå nye veje

På rådhuset i Gladsaxe kan borgmester Trine Græse (S) sagtens forstå, at medarbejderne er frustreret over, at det er vanskeligt at rekruttere tilstrækkeligt med medarbejdere. Derfor har kommunen sat flere initiativer i gang, fortæller borgmesteren:

"Selvfølgelig mærker medarbejderne, at det er svært at rekruttere tilstrækkeligt med personale. Derfor ser vi blandt andet på, om vi kan organisere arbejdet anderledes, så andre faggrupper som rengøringspersonale og farmakonomer overtager opgaver, så vi på den måde skaffer flere kolleger til vores hårdt belastede sosu-medarbejdere," siger Trine Græse og fortsætter:

"Måske vi også skal kigge til Sverige efter medarbejdere, ligesom vi overvejer tilbud om stresscoaching og psykologbistand for at fastholde belastede medarbejdere. Og så er jeg glad for, at en lønkomité nu skal kigge på hele området for at se, om der er skævheder, der skal rettes op på, for det tænker jeg, at der er på sosu-området."

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev