Annonce

Folk med indkøbsposer.

Nu kan du få fingrene i de sidste indefrosne feriepenge

Fra i dag kan du søge om at få udbetalt dine sidste indefrosne feriepenge. Og inden 10 dage står de på din konto.

Annonce

Regeringen forventer, at der vil blive udbetalt feriepenge for 22 milliarder kroner i løbet af foråret. Tobias Stidsen

Af Simone Kjølbye-Dam
Journalist

Annonce

Fra i dag, den 24. marts, kan du bestille sidste portion af dine indefrosne feriepenge  på borger.dk. Du kan ansøge om beløbet for alle fem uger, hvis du ikke søgte i sidste runde tilbage i efteråret.  Har du allerede fået udbetalt de første tre ugers feriepenge, kan du søge om de sidste to. 

Læs også: Aftale på plads: Nu kan du også få de sidste feriepenge udbetalt

Vælger du at søge om feriepengene, vil du kunne forvente at se dem på din bankkonto inden for 10 hverdage. Hvis du ikke søger, vil du få dem udbetalt den dag, du forlader arbejdsmarkedet. 

Beslutningen om, at lønmodtagernes feriepenge skulle indefryses, blev taget fra politisk side tilbage i 2019, da vi stod i en overgangsperiode fra den gamle til den nye ferielov, der indførte 'samtidighedsferie'.

Læs også: Guide: Det skal du vide om dine indefrosne feriepenge

Det var egentligt meningen, at de først skulle udbetales, når danskerne nåede folkepensionsalderen, men på grund af coronakrisen ønsker politikerne at sparke gang i forbruget igen med udbetalingen af pengene

På et pressemøde i dag kaldte finansminister Nicolai Wammen (S) da også udbetalingen af de indefrosne feriepenge for en 'saltvandsindsprøjtning'. Han håber på, at de kan være med til at støtte de lokale erhvervsdrivende og sætte skub i den danske økonomi. 

Så meget får du udbetalt  

Hvis du ikke gider at sidde i kø inde på borger.dk, har du tid helt frem til den 31. maj til at søge om feriepengene. Og hvis du hurtigt  vil finde ud af, hvor mange penge du kan se frem til, kan du bruge beregneren nedenfor.

Læs også: Indefrosne feriepenge: Her er eksperternes råd til, hvad du bør overveje

Når du indtaster din månedsløn uden punktummer og kommaer, vil den vise beløbet for to ud af fem ugers opsparede feriepenge for 12 måneder. 

  

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev