Annonce

Gitte Pedersen og computerskærm med vagtplanlægning

Vikar-app sikrer bemandingen 

På plejecentret Klarahus ringer de ikke længere efter vikarer. Nu bruger de appen Omsorgsbemanding – og har fået bedre tid til pleje

Annonce

Gitte Pedersen, 60 år,  er ressourceplanlægger på Plejecentret Klarahus i København. Hun er uddannet social- og sundhedsassistent. Tobias Stidsen

Af Anne Mette Futtrup
Journalist

Annonce

En app har lettet vanskelighederne ved at finde vikarer på plejecentret Klarahus. Det sparer både tid og penge, siger ressourceplanlægger på Klarahus, Gitte Pedersen, som er uddannet social- og sundhedsassistent.

-Hvorfor har I valgt at købe en planlægningsapp?

"Vi er et stort hus med 199 medarbejdere, hvoraf 74 er deltidsansatte eller timelønnede og afløsere i huset. Før brugte hver afdeling kun egne afløsere og måtte benytte vikarbureauer. Nu får alle husets afløsere tilbudt ledige vagter over appen, og der er altid én, der takker ja. Dermed er bemandingen sikret, uden at vi skal trække på dyre vikarbureauer. Og så koster softwaren kun 800 kroner om måneden. Det er mindre end fire timers vikar fra et bureau."

-Hvad betyder det i dagligdagen?

"Det betyder langt større kontinuitet og også en større ansvarsfølelse, når de samme afløsere tager alle vagter. De kender huset, borgerne og de pårørende. Det er også godt for afløserne, som ofte er studerende, fordi de nu får alle deres timer hos os og slipper for at skulle ud flere steder."

-I har også fået mere tid borgerne – hvordan?

"Tidligere var vi tre ansatte til at stå for vagtplanlægning og vikardækning. Vi ringede rundt til afløserne. Det var meget tidskrævende. Nu kan vi nøjes med mig. Mine to kolleger er tilbage som varme hænder på afdelingerne."

-Hvilke krav er der til dig som planlægger?

"Det er et meget simpelt system, som alle kan lære. Blot kræver det, at jeg kender overenskomsterne for alle faggrupper, fordi jeg lægger kriterier som arbejdstidsregler og andre krav og rettigheder ind i systemet, så for eksempel ingen får for mange timer, og afspadsering bliver registreret," siger Gitte Pedersen.

Sådan virker appen

  • Besked om ledig vagt sendes fra planlæggerens pc til appen på medarbejderens mobiltelefon.
  • Medarbejderen klikker ja tak, planlæggeren accepterer, og vagten overføres til arbejdspladsens vagtskema og medarbejderens kalender.
  • Skaber oversigt over medarbejderens samlede vagter.
  • Kontakter kun de medarbejdere, der er relevante til den konkrete opgave, fordi data om faggrupper, arbejdsvilkår, løn osv. kan lægges ind i systemet.

Kilde: Omsorgsbemanding.dk og Gitte Pedersen 

+

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev