Annonce

Kvinde bærer indkøbspose foto: Tobias Stidsen

Var du på barsel, da du fik udbetalt feriepenge? Så har du måske fået et forkert beløb

Der kan være sket en fejl i beregningen af indefrosne feriepenge til de lønmodtagere, som har været på barsel med delvis løn mellem 1. september 2019 og 31. august 2020. Du skal anmode om genbehandling af din sag inden 15. januar i år. 

Annonce

Som en del af "sommerpakken" besluttede Folketinget i juni at udbetale danskernes indefrosne feriepenge for at stimulere økonomien under coronakrisen. Tobias Stidsen

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Indefrosne feriepenge skal beregnes på baggrund af ens normale løn, også selvom man kun har fået pensionsindbetalinger fra sin arbejdsgiver i perioden. Det fremgår af reglerne for tilgodehavende feriemidler. 

Derfor kan der være sket en fejl i beregningen af indefrosne feriepenge for de lønmodtagere, der har været på barsel med delvis løn – altså barselsdagpenge og pensionsbidrag – mellem den 1. september 2019 og den 31. august 2020. Det fortæller chefjurist i FOAs overenskomstafdeling, Ettie Trier Petersen. 
 
”Vi ved ikke, hvor mange lønmodtagere det drejer sig om, men vi ved, at det har været et problem, at de indefrosne feriepenge bliver beregnet ud fra eIndkomsten, og derfor har nogle af dem, der har været på barsel, ikke fået den rigtige udbetaling,” siger hun.

”Indefrosne feriepenge skal nemlig beregnes af den løn, de normalt ville have fået fra arbejdsgiveren,” siger hun. 
 
Når du som lønmodtager får udbetalt dine feriepenge, får du at vide, hvad de er beregnet på baggrund af. Her kan du se, om de er beregnet på baggrund af din normale løn. Hvis udbetalingen ikke er beregnet på baggrund af din normale månedsløn, så har du indtil den 15. januar til at anmode feriepengefonden om at genbehandle din sag, så du kan få udbetalt det rigtige beløb.
 
Selv om du ikke har været på barsel, men har en formodning om, at du har fået udbetalt et forkert beløb ved den førtidige udbetaling af feriepengene, kan du anmode fonden om genbehandling indtil den 15. januar. 

Hvis den førtidige udbetaling af feriemidler er sket med et forkert beløb, og du ikke har anmodet om genbehandling, vil det senere blive reguleret i dine resterende tilgodehavende feriemidler i fonden.
 
Har du spørgsmål om dine indefrosne feriepenge, så kontakt din FOA-afdeling.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev