Annonce

de mest læste i 2020

Her er de mest læste artikler i 2020


Feriepenge, løn og så selvfølgelig coronavirus fyldte meget i 2020. Her kan du læse eller genlæse årets mest klikkede artikler på Fagbladet FOAs hjemmeside.

Annonce

Fem ud af ti af de mest læste artikler i 2020 handler om coronavirus. Iben Gad

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

2020 har været et helt særligt år, og det bærer årets top ti over mest læste artikler på Fagbladet FOAs hjemmeside også præg af.

I skrivende stund (21. december) har vi på fagbladetfoa.dk udgivet 228 artikler på vores temaside om coronavirus.

Men selvom coronavirussen har været altoverskyggende i 2020, er emnet faktisk ikke i top tre over mest læste artikler. Det er derimod indefrosne feriepenge og løn.

Læs eller genlæs fagbladshistorier fra året, der gik.

Guide: Det skal du vide om dine indefrosne feriepenge

De indefrosne feriepenge, som blev forhandlet på plads som en del af regeringens ’sommerpakke’, gav anledning til en hel række spørgsmål. Hvem kan egentlig få dem? Hvad med tillæg? Mangler pengene så næste år? Og hvad med de offentlige ydelser?

Det forsøgte FOAs overenskomstafdeling at give svar på i denne artikel.

Læs eller genlæs artiklen her.

Nu stiger din løn igen

En del af de generelle lønstigninger fra overenskomstforhandlingerne i 2018 landede på lønsedlen hos ansatte i regioner og kommuner i januar måned.

Læs eller genlæs artiklen her.

Aftale vedtaget: Sådan får du dine indefrosne feriepenge udbetalt

Folketinget vedtog, at de, der ønskede det, kunne få udbetalt op til tre ugers indefrosne feriepenge i oktober for at få gang i økonomien. Her er en guide til, hvordan man får dem ind på kontoen.

Læs eller genlæs artiklen her.

Guide: Det skal du vide om coronavirus, når du arbejder med mennesker

Den første dansker blev smittet med coronavirus i slutningen af februar, hvor denne artikel blev bragt. Det gav anledning til en række spørgsmål om, hvad man som eksempelvis ansat i ældreplejen skal stille op, hvis man mistænker, at en borger er smittet.

Læs eller genlæs artiklen her.

Kend din ret: Sådan er reglerne, hvis du bliver sendt hjem på grund af corona-virus

Artiklen blev udgivet et par uger, inden hele Danmark lukkede ned, da de første smittetilfælde viste sig i landet. FOAs chefjurist Ettie Trier Petersen svarede her på spørgsmål om gældende regler i forhold til coronavirus og løn, ferie og eventuel karantæne.

Læs eller genlæs artiklen her.

Aftale om feriepenge er landet: Se her, hvor meget du får

Via en beregner kunne fagbladets læsere i denne artiklen regne ud, hvor mange indefrosne feriepenge de kunne få udbetalt.

Læs eller genlæs artiklen her.

Sådan skal ansatte i sundheds- og ældresektoren håndtere corona

Hvordan undgår man smitte? Hvad skal man gøre, hvis man bliver smittet? Hvornår er man en ’nær kontakt’? Og hvem er i risikogruppen? Spørgsmålene var mange midt i marts, kort efter at landet var lukket ned. Fagbladet FOA samlede dengang en række råd fra Sundhedsstyrelsen til håndteringen af coronavirus.

Læs eller genlæs artiklen her.

Forlænget corona-nedlukning kan få betydning for offentligt ansattes ferie

Da statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde sagde, at offentligt ansatte skulle afholde ferie i starten af nedlukningen, var FOAs formand Mona Striib klar til forhandlinger.

”Det, vi kigger ind i som FOA, er, at langt de fleste medlemmer er på arbejde. Her er det den modsatte situation: at planlagt ferie og afspadsering ikke kan afvikles, fordi der er brug for vores medlemmer,” sagde Mona Striib dengang.

Læs eller genlæs artiklen her.

Nye ferieregler: Sådan får du styr på din ferie

I midten af februar så verden en del anderledes ud, end den gør i dag. Og der var vores største bekymring, hvordan vi mon skulle forstå de nye ferieregler, som trådte i kraft 1. september 2020.

Læs eller genlæs artiklen her.

Ny aftale om corona-ferie: Det betyder den for dig

Da det blev politisk besluttet, at offentligt ansatte kunne blive pålagt at afholde op til fem dages frihed, rejste det en række spørgsmål.

For hvilke typer frihed var der tale om? Hvad nu, hvis man allerede havde afholdt ferie eller afspadsering, mens man var hjemsendt? Og kunne man blive pålagt at bruge af næste års ferie, hvis man ikke havde noget restferie at tage af?

Det og meget mere svarede FOAs chefjurist Ettie Trier Petersen på i denne artikel fra marts.

Læs eller genlæs artiklen her.
Tak, fordi I læste med i år.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev