Annonce

To sosu'er på arbejde på Odense Universitetshospital går på en lang hvid gang

Corona-ledige får jobgaranti som social- og sundhedspersonale

Egedal Kommune vil løse problemet med stigende arbejdsløshed grundet coronakrisen ved at love jobgaranti til ledige, der uddanner sig til social- og sundhedspersonale. 

Annonce

I Odense og Kolding har man også indført jobgaranti for at få flere ind på social- og sundhedsuddannelserne. Billedet er et arkivfoto fra Odense Universitetshospital.  Heidi Lundsgaard (Arkivfoto)

Af Anja Skov Marcussen
Journalist

Annonce

I Egedal Kommune kan man, ligesom mange andre steder, mærke coronakrisens effekt på økonomien. Særligt i servicesektoren har mange mistet deres job og er nu overladt til jobcentrene.

Det vil kommunen gøre noget ved. Man vil nemlig garantere et job til de ledige, der tager en uddannelse som social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent. Det fortæller Egedals borgmester, Karsten Søndergaard (V).

”Vi står med en udfordring med nogle borgere, der helt uforskyldt er blevet arbejdsløse grundet corona. Dem vil vi gerne hjælpe tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt. 
Samtidig har vi flere og flere ældre i kommunen og problemer med at få personale nok til velfærdsområderne. Derfor har vi lavet det her initiativ,” siger han og tilføjer: 

”Det er en win-win situation, fordi vi kan få ledige borgere i arbejde og samtidig forsøge at løse det problem med rekruttering, der er på ældreområdet.” 

Et givende job

Alle, der gennemfører en uddannelse som enten social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent, kan fremover få jobgaranti i Egedal Kommune. Og borgmesteren håber, at mange ledige vil gøre brug af ordningen.

”Jeg er sikker på, at de finder ud af, at det er et givende job, hvor man kan være med til at skabe en god hverdag for de ældre borgere,” siger han.

Torben Hollmann, sektorformand for Social- og Sundhedssektoren i FOA, så gerne at andre kommuner gør det samme. 

"Det er en god metode til at få nogle voksne ind på uddannelsen, så længe de bare opfylder samme krav som alle andre, der tager uddannelsen," siger han. 

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev