Annonce

Dagens spørgsmål: Hvordan bliver corona-fravær registreret?


FOAs juridiske eksperter knokler for at besvare de mange spørgsmål, coronakrisen rejser fra medlemmerne. På Fagbladet FOA udvælger vi nogle af disse spørgsmål og svar og bringer dem her.

Annonce

Fravær i forbindelse med corona har kastet mange spørgsmål af sig fra FOAs medlemmer. Maja Line Honoré

Af Mette Boysen
Journalist

Annonce

-Hvis jeg er i risikogruppe og efter min læges vurdering ikke bør varetage mine normale arbejdsopgaver med tæt borgerkontakt, og hvis min arbejdsgiver ikke kan anvise mig andet arbejde, hvordan bliver mit fravær så registreret?
 
Svar: Fraværsregistreringen sker i arbejdsgivers datasystemer, og den praktiske håndtering af registreringen sker lokalt. Der kan derfor være forskellig praksis.

Læs også: Dagens coronahelt: Jeg føler, jeg har svigtet de gamle

Hvis du ikke er syg, og det er forhold (risiko for smitte med Covid-19) på arbejdspladsen, der gør, at du ikke kan udføre dit arbejde, er det FOAs opfattelse, at dit fravær ikke kan registreres som sygefravær, men blot som fravær med løn. 

Hvis du oplever, at du er blevet registreret med sygefravær for en periode, hvor du ikke er syg, bør du gøre din leder opmærksom på det og eventuelt inddrage din TR/din lokale afdeling.
 

Læs også: Coronaregler i dagtilbud: Sådan giver du børnene tryghed

Du kan se mange flere spørgsmål og svar på foa.dk
 
Og har du selv et spørgsmål, du savner svar på, så kontakt din lokale afdeling. Det er dem, der tager mod spørgsmål. Find din afdeling
 
Kilde: Chefjurist Ettie Trier Petersen og chefkonsulent Asbjørn Andersen fra FOA Overenskomst

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev