Annonce

Dagens coronahelt, dag 11

Alex Dam, 36 år, pædagogisk assistent, Landsbyen Sølund i Skanderborg.

Annonce

"Lige præcis jer har vi brug for mere end nogensinde i den kommende tid." Statsminister Mette Frederiksen, 11. marts 2020. Privatfoto

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Vi har beboere med betydeligt og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, så det er nogle meget sårbare borgere, vi har med at gøre. Vi går meget op i at følge alle regeringens og sundhedsstyrelsens retningslinjer, men ellers tager vi det stille og roligt, og vi prøver ikke at vise hverken frygt eller bekymringer for beboernes skyld. 

Vi går i dialog med mange af beboerne omkring hygiejne, og vi opfordrer og hjælper dem til at spritte og vaske hænder. Men mange af dem forstår ikke, hvad der foregår ude i samfundet, så det handler meget om at beskytte de mest sårbare. 

Jeg er glad for, at statsministeren siger, at der er mere brug for os end nogensinde før. Jeg håber bare, hun også husker det efter krisen, fordi der er alt for mange dygtige pædagogiske assistenter, der ikke får en plads på arbejdsmarkedet.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev