Annonce

Tema: OK20

OK20: FOA indgår ny overenskomst for vikarer

Vikarbureauernes Brancheforening og FOA har lavet aftale om nye løn- og ansættelsesvilkår for time- og månedslønnede vikarer for en 3-årig periode. Aftalen betyder blandt andet højere løn og pension samt ret til barnets 2. sygedag. 

Annonce

Der er nu indgået aftale om en nye løn- og ansættelsesvilkår for vikaransatte mellem Vikarbureauernes Brancheforening og FOA. FOA

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Den nye overenskomst, der er indgået mellem Vikarbureauernes Brancheforening og FOA, gælder for de næste tre år, og løber altså fra den 1. marts 2020 til den 1. marts 2023. 
 
Lønnen stiger tre gange i perioden, og i sidste ende betyder den en samlet lønstigning på 6,8 procent for timelønnede vikarer, og månedslønnede vikarer kan se frem til en stigning på 7,5 procent.  

Som timelønnet social- og sundhedshjælper i stillingskategorien Gruppe I stiger man til en grundløn på omkring 199 kroner i timen i 2022. Det er en stigning på lige godt 13 kroner i timen. 

Som timelønnet social- og sundhedsassistent i stillingskategorien Gruppe IV stiger man cirka 14 kroner i timen til en grundløn på omkring 208 kroner i timen. 

Udover stigningen i lønnen indeholder den nye aftale også et pænt løft til pensionen. I den nuværende overenskomst bliver der indbetalt et beløb svarende til 7,2 procent af månedslønnen til pensionsordningen. I den nye aftale hæves den andel til 9 procent. 
 

Ret til barnets 2. sygedag og lægebesøg

Aftalen betyder også, at vikaransatte, der har ret til barnets første sygedag, nu får ret til barnets anden sygedag, og de får ret til frihed i forbindelse med lægebesøg sammen med barnet. 
 
Vikaransatte får ret til barnets første sygedag, når de har været i lønnet beskæftigelse ved samme vikarbureau i mindst 1443 timer og er månedslønnede. Men hvor barnets første sygedag er med fuld løn, skal den anden sygedag og frihed til lægebesøg afholdes uden løn. 
 
I FOA er næstformand Thomas Enghausen glad for resultatet i den nye overenskomst: 

”Vi er tilfredse med både lønstigningen og stigningen i pensionsindbetalingen. Sidstnævnte er et stort skridt i retningen mod at få pensionsindbetalingen op på højde med den for fastansatte. Samtidig er jeg glad for, at man som månedslønnet vikar nu får bedre mulighed for frihed i forbindelse med barns sygdom,” siger Thomas Enghausen.
 
FOAs private overenskomster skal godkendes ved urafstemning blandt FOAs medlemmer på området, inden de kan træde i kraft.
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev