Annonce

Portræt af sosu assistent Charlotte Hansen i eget hjem.

Sådan fandt sosu drømmejobbet efter et halvt års ledighed

Efter et halvt års ledighed lykkedes det social- og sundhedsassistent Charlotte Hansen at få job gennem FOA JobMatch, som de næste fire år står for at hjælpe ledige FOA-medlemmer i arbejde.

Annonce

Med hjælp fra FOA JobMatch kom tidligere stressramte social- og sundhedsassistent Charlotte Hansen ud af sin ledighed, da hun landede drømmejobbet på Neurologisk Afdeling ved Svendborg Sygehus. Iben Gad

Af Linnea Kadziola
Journalist

Annonce

”Det handler om at finde det rigtige match,” siger social- og sundhedsassistent Charlotte Hansen om sin søgen efter et nyt job.

Et match hun måtte vente et halvt år på, mens hun gik ledig.

”Den største udfordring ved at søge job var at blive opmærksom på, hvad det er, jeg vil og ikke vil. Efter jeg er gået ned med stress, skal jeg passe på mig selv og tænke på, hvilke steder jeg ikke skal arbejde,” siger Charlotte Hansen. 

Afklaring om de rette jobs fik hun på jobcenteret. Jobbet fik hun gennem FOA JobMatch, som er et jobformidlingstilbud til medlemmer af FOAs A-kasse, som ud fra deres kvalifikationer bliver matchet med arbejdsgiverens krav til jobbet.

”Jeg synes, det er en god måde at gøre det på. Du kommer ud til den rette medarbejder med de rigtige kvalifikationer og bliver spurgt, om det er noget for dig. Ved jobcenteret skal jeg selv være opsøgende, hvor FOA JobMatch opsøger mig,” sige Charlotte Hansen. 
 

Et match der holder

Charlotte Hansen valgte at benytte sig af tilbuddet hos FOA JobMatch, dengang hun blev ledig, for at øge sine muligheder for at få et job. 

”Første gang jeg bliver kontaktet af FOA, har de den her stilling til mig på Svendborg Sygehus. Jeg tog kontakt, fordi rehabilitering er noget af det, jeg brænder for. Jeg snakkede med afdelingssygeplejersken og kom til samtale dernede om torsdagen, og så var jeg ansat og skulle starte om mandagen,” siger Charlotte Hansen.

”Selvom det har taget nogle måneder, har det været værd at vente på. Også fordi jeg kan se mig selv i den stilling fremadrettet, og det gør mig glad at være der,” siger Charlotte Hansen. 

Fra årsskiftet og fire år frem er FOA JobMatch ikke blot et tilbud. FOAs A-kasse har fra årsskiftet hovedansvaret for at få FOAs medlemmer i job de første tre måneder af deres ledighedsperiode. 

Medlemmerne skal ikke til de obligatoriske samtaler på jobcentret i den periode, men har i stedet møder hos a-kassen. Forsøgsordningen er en del af en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. 

Læs også: Nyuddannet scorer job gennem FOA

Ordningen gælder ikke medlemmer, der er bosat i frikommuner eller er under 25 år og omfattet af uddannelsespålægget.

Arbejdsgiver: En win-win-situation

Charlotte Hansens arbejdsgiver har kun gode erfaringer med FOA JobMatch. De har brugt jobformidlingen siden 2013 til korte ansættelser. I langt de fleste tilfælde er det endt med faste stillinger.

”De social- og sundhedsassistenter, vi har fået gennem FOA JobMatch, har en iver efter at komme i arbejde og en enorm glæde for at være blevet tilbudt et job. Deres gejst og høje humør skinner i den grad igennem,” siger Malene Mink Kristensen, der er afdelingssygeplejerske på Neurorehabiliteringen, Neurologisk Afdeling på Svendborg Sygehus.

Det er særligt, når ansættelsen haster, at de benytter FOA JobMatch til at finde den rette medarbejder. Det var også tilfældet, da Charlotte Hansen fik jobbet.

”Vi stod og manglede en medarbejder, der kunne træde til hurtigt. Og der har vi jo gode erfaring med FOA JobMatch, som lytter til og formidler vores krav til den stilling, der skal bestrides. FOA JobMatch var hurtig til at sende jobbeskrivelsen ud i deres kanaler,” siger hun og fortsætter:

”Det er en win-win-situation for begge parter. Vi får en kvalificeret medarbejder til jobbet, og FOA får en ledig person i job ganske hurtigt,” siger Malene Mink Kristensen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev