Annonce

Mærk stemningen: Danmarks dygtigste sosu'er til DM

Torsdag blev DM i Skills skudt i gang med konfetti-kanoner
og klapsalver. Fem hold skal dyste mod hinanden om at blive Danmarks bedste social- og sundhedsassistentelever.

Annonce

Der sker hele tiden noget på sosu-scenen til DM i Skills, som derfor også er noget af en publikumsmagnet. ”Vi var selvfølgelig rigtig nervøse, da vi skulle derop. Men det hjalp på det, jo længere tid vi stod på scenen. Nu håber vi bare, at det bliver endnu bedre med nerverne de kommende dage,” siger Signe Thiesen.   Iben Gad

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

I disse dage dyster Danmarks dygtigste social- og sundhedsassistentelever om at vinde DM i Skills, der i år bliver afholdt i Bella Center i København. Arrangementet blev skudt i gang torsdag, og deltagerne skal konkurrere i forskellige discipliner i tre dage, indtil vinderne bliver kåret lørdag. 

Se billederne fra åbningen her, og mærk stemningen fra konkurrencerne, der fandt sted torsdag. 

Der skal dystes i fem forskellige cases i løbet af de tre dage. Her holder en af dommerne skarpt øje med Mike Kevin Olsen fra Region Nordjylland, som på scenen er ved at tilse borgeren Karl Hansen, der har haft KOL i mange år. Iben gad
”Den rolle, som der her bliver konkurreret om at blive bedst til, det er selve sammenhængen i vores velfærdssamfund og vores sundhedsvæsen. Derfor er det så afgørende, at vi får fagligheden i fokus,” sagde sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke på sosu-scenen henvendt til de konkurrerende deltagere. Iben Gad
Deltagerne bliver holdt isoleret i et rum væk fra scenen, indtil de selv skal på, og der bliver holdt øje med dem. ”Vi må gerne gå en lille tur, men så skal der en vagt med. Også når vi skal ud og tisse. Men vi får brugt tiden på at forberede os, og så får vi snakket med de andre deltagere. Selvom det er en konkurrence mod hinanden, så må det jo godt være hyggeligt alligevel,” siger Simone Ryberg (tv.) fra Region Hovedstaden. Iben Gad
”Det var nogle meget realistiske opgaver, som vi skulle løse. Vi fik løst det hele, men om vi fik prioriteret rigtigt, det er svært at sige. Men vi skal nok klare de kommende dage, og så skal vi nok også tage danmarksmester-titlen i sidste ende,” siger en tydeligt lettet Signe Nissen (tv.) fra Region Syddanmark med et glimt i øjet, lige efter at hun og Signe Thiesen havde været på scenen.  Iben Gad

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev