Annonce

En mand foran en bygning

Sosu-formand: Tillid er vigtigere end regneark i en god ældrepleje

Ældreplejen skal omorganiseres, så det bliver tillid til medarbejdere og rum til faglighed, der er styrende frem for økonomi og ydelser. Det mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA, Torben Hollmann.

Annonce

“Vi skal flytte 'mindsettet', så vi ser på borgeren frem for den ydelse, borgeren skal have. Arbejder du i ældreplejen handler det om den relation, der er mellem borgeren og den fagperson, der kommer. Og det er i det led, vi skal sætte medarbejderne fri,” sagde sektorformanden Torben Hollmann fra scenen på kommunernes møde om økonomi i Aalborg.  Malte Kristiansen

Af Mette Boysen
Journalist

Annonce

“Vores ældrepleje er gennemsyret af kontrol, kørelister, tidsforbrug, og at vi dokumenterer for meget.” Sådan sagde Torben Hollmann, formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA, da han torsdag var på scenen på Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg.

Han er fortaler for en omorganisering af ældreplejen.

Læs også: Sosu i ældreplejen: Jeg føler mig ikke godt nok beskyttet

“Vi skal flytte 'mindsettet', så vi ser på borgeren frem for den ydelse, borgeren skal have. Arbejder du i ældreplejen handler det om den relation, der er mellem borgeren og den fagperson, der kommer. Og det er i det led, vi skal sætte medarbejderne fri,” sagde han.

Fire principper for omorganisering

Han opfordrede til, at kommunerne kigger mindre på kørelister og i stedet har en tro på, at medarbejderne kan kigge på en borger og vurdere, hvad de har brug for.

Fra scenen præsenterede han fire principper, der ligger til grund for en omorganisering af ældreplejen.

Det drejer sig om: at give rum til medarbejderens faglighed, at organisere ældreplejen med udgangspunkt i tillid til medarbejdere og ledere, at få visitationen tæt på den daglige drift og til slut at indføre økonomiske modeller, der beror på tillid og faglighed.

“Tillid for mig betyder, at vi skal tro på, at der er andet end regneark, der kan afgøre, hvad den gode ældrepleje er,” sagde Torben Hollmann.

Der skal tænkes helt anderledes

Også professor i offentlig organisation og ledelse ved SDU Kurt Klaudi Klausen var på scenen og holdt oplæg, som også tog udgangspunkt i tillid.

Læs også: Pressemøde sætter øget fokus på beskyttelse af sundhedspersonalet

“Det har været på enhver regerings dagsorden at lave afbureaukratisering og sætte en tillidsdagsorden de seneste 10-15 år. Det er ikke lykkedes endnu.  Hvis det skal lade sig gøre at skabe en tillidsreform, skal vi gøre det på en anden måde end hidtil,” sagde han og tilføjede, at god ledelse blandt andet handler om tillid til decentrale ledere.

“Undersøgelser viser, at decentrale ledere af institutioner ved, hvad de skal gøre. De kender til målene, og de er loyale over for det projekt, I sætter I søen. Det vil sige, der er en begrundet mistanke om, at de kan være med til at gøre den politiske vilje til virkelighed. Det er det, det handler om,” sagde Kurt Klaudi Klausen.

KL: Gode input fra FOA

Hos Kommunernes Landsforening siger Jette Skive, formand for Sundheds- og Ældreudvalget, at det er nogle gode input fra FOA, som hun glæder sig til at se nærmere på.

"Vi har jo en fælles interesse i at undgå unødige krav og regler, der står i vejen for medarbejdernes tid til kerneopgaven. Tillid på alle niveauer er helt centralt," siger hun og fortsætter:

"Medarbejderne er den vigtigste ressource i mødet med borgeren, så det er helt afgørende, at vi er sammen om at udvikle de fælles løsninger. Derfor har vi også inviteret FOA til en dialog om fremtidens ældrepleje," siger Jette Skive.


Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev