Annonce

Top 10: De mest læste artikler i 2019

Lønstigninger, nye ferieregler og gode råd om rettigheder på jobbet. Det handler mange af årets mest læste artikler om på Fagbladet FOAs hjemmeside.

Annonce

Godt nytår! Vi ser tilbage på året, der gik, med de 10 mest læste historier på Fagbladet FOA.  Colourbox

Af Signe Højgaard
Nyhedsredaktør

Annonce

De nye ferieregler har tydeligvis fyldt meget for mange i 2019. Det samme har lønstigninger og regler under sygdom, ferie og andet fravær fra jobbet. Sådan ser det i hvert fald ud, når man kigger på, hvad Fagbladet FOAs læsere har klikket mest på i det forgangne år.

1: Nye ferieregler

Den nye ferielov gav anledning til mange spørgsmål, men heldigvis kunne vi fortælle jer, at der ikke var grund til panik. 

Lønnen stiger tre gange på et halvt år, og den største lønstigning kommer med januarlønnen. Genlæs artiklen her, hvis du er i tvivl om, hvad du har udsigt til.

En del faggrupper fik lønstigninger i april, som kom fra særlige puljer fra overenskomstforhandlinger i 2018.

Artikler om feriereglerne blev ved med at interessere jer i 2016. 

Pengene fra en særlig rekrutteringspulje fra OK18 blev udmøntet med aprillønnen, og ikke overraskende interesserede det mange FOA-medlemmer.

Overraskende mange af jer læste med på denne guide om skat og fradrag. 

Det kan være godt at have tjek på reglerne, inden man pludselig får brug for dem. Således fandt mange af jer det værd at få styr på sine rettigheder, hvis man skulle være så uheldig at blive indkaldt til en tjenestelig samtale.

Når uheldet er ude og sygdommen rammer, kan det også være godt at være på forkant og vide, hvordan man skal handle.

Københavns Kommune ville sløjfe handicaphjælpernes sjette ferieuge, og det optog mange af jer og fik jer også til at fare til tasterne på Facebook.

Social- og sundhedshjælper Bente Hansen fra Ærø blev opsagt, efter hun havde udtrykt problemer med arbejdsmiljøet. Hun og tre andre kolleger oplevede problemer med at håndtere særligt én meget udadreagerende beboer. 

På listen har vi kun taget de artikler med, som også er skrevet i 2019. Den allermest læste artikler i løbet af hele året er dog en artikel fra 2016, som handler om reglerne for at gå til læge i arbejdstiden.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev