Annonce

Mand og drone

Arbejdstiden flyver afsted for teknisk servicemedarbejder

Teknisk servicemedarbejder Per Rasmussen i Holbæk glæder sig over sit nyeste stykke værktøj: En fjernstyret drone.

Annonce

Per Rasmussen kan sagtens have det sjovt, mens han passer sit arbejde som teknisk servicemedarbejder på Stestrup Skole. “Selvfølgelig er det sjovt. Det er jo legetøj for voksne,” indrømmer han om dronen, der har givet ham et væld af nye muligheder på jobbet. Selvom det er sjovt, er det dog først og fremmest alvor. Jørgen True

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

Når Per skal tjekke tagrenden eller huller i taget, kan han nu blive stående på jorden i stedet for at kravle op på en stige. Hverdagen er blevet både nemmere, sjovere og mere sikker.

Drone foran mand ved skrivebord
Holbæk Kommune har to droner, som den Per Rasmussen bruger i sit arbejde. Han tog sit dronecertifikat i foråret sammen med flere andre: “Vi er 13 i kommunen, der har certifikat. Det er ikke så svært. Det er ligesom, da man lærte at cykle.” Jørgen True
Fjernbetjening til drone
Fjernbetjeningen er meget enkel. Den har plads til mobiltelefonen, som via en app viser live billeder direkte fra dronens kamera. Jørgen True
Computerskærm
Før hver flyvning skal Per Rasmussen udfylde en standardformular, hvor han blandt andet oplyser flyvningens formål, højde, tidspunkt, sted, dronens serienummer og sit eget dronecertifikatnummer. Den sendes til politiet, og dermed er han ‘cleared for takeoff’. Jørgen True
drone-landingsbane
“Der er en lang tjekliste med indstillinger, der skal gennemgås før start. Hvor langt væk må den kunne flyve? Er min autohomeknap for eksempel sat rigtigt op,” forklarer Per Rasmussen, mens han trykker og swiper på mobiltelefonen. Jørgen True
Drone i luften
Dronen kan bruges til mange ting. Den kan kontrollere solceller, den informerer håndværkere om utætheder og huller, og om vinteren kan den tage oversigtsfotos, som markerer, hvor der eventuelt skal ryddes sne. “Potentialet er stort,” siger Per. Jørgen True
Mand og drone
Fagbladets FOAs fotograf er også dronefotograf ... Jørgen True

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev