Annonce

Mand ved siden af to skraldespande

Teknisk serviceleder hørte elevers opråb for klimaet

Teknisk serviceleder Peter Lindeskov måtte vore kreativ, da børnene på Bogense Skole ville have mere affaldssortering, end kommunen kunne håndtere.

Annonce

Peter Lindeskov, 38, er teknisk serviceleder på Bogense Skole og tillidsrepræsentant for de tekniske servicemedarbejdere Nordfyns Kommune. Heidi Lundsgaard

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

- Hvordan startede det? 

"Vi havde emneuge om genbrug, og bagefter ville eleverne ikke gå tilbage til en hverdag, hvor de smed alt deres skrald i den samme skraldespand. De forlangte mere affaldssortering, men det var hverken skolen eller kommunen gearet til."

- Hvad skete der så?

"Ledelsen sagde: “Her er nogle motiverede børn, den bold skal vi gribe.” Og så blev det jo praktisk, og så kom ledelsen til mig."

- Hvad gjorde du så?

"Jeg fik at vide, at der ikke var en klappeklar løsning, og så fandt jeg selv på en. Jeg kontaktede vores leverandør af skraldespande og fik nogle væghængte spande med låg, og så satte vi to op i hver klasse. En til pap og papir og en til restaffald."

Læs også: Mange særligt udsatte beskyttes ikke mod covid-19 på jobbet

- Gjorde I mere?

"Nu er vi også i gang med at sætte beholdere op, som er tilgængelige for personalet. Jeg har været her en del år, og det har de voksne altså aldrig efterspurgt før, men nu ser de på børnene og tænker ‘nåh ja, måske kan vi også gøre det lidt bedre’."

- Virker det så efter hensigten?

"Jeg har lige tjekket tallene: I juni, juli og august 2019 fik vi hentet 505 kilo pap og papir til genanvendelse. Samme måneder sidste år var tallet kun 195 kilo. Og det må jo være fordi, vi smider tilsvarende mindre i restaffald. Samtidigt samler vi markant mindre affald op i hverdagen."

Et gratis forsøg

  • Sideløbende med indsatsen på Bogense Skole tester Nordfyns Kommune forskellige systemer til affaldssortering på kommunale institutioner. Peter Lindeskovs 30 væghængte skraldespande til pap og papir giver kommunen en ekstra test – ganske gratis.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev