Annonce

Dagplejer sammen med to børn

#glemmerdigaldrig

Mor til tre om dagplejer: Årene med småbørn blev bedre for os

Fagbladet FOA giver ordet til mennesker, der har haft en ganske særlig oplevelse med et af FOAs medlemmer. Her fortæller Sarah Tang Kjærved – mor til Carla, Ronja og Holger – hvorfor hun aldrig glemmer dagplejer Helle Jensen.

Annonce

I dag er Holger (th.) fire et halvt år og spørger cirka en gang om ugen, om han må besøge Helle. Heidi Lundsgaard

Af Sofie Janerka
Journalist

Annonce

"Vi har haft børn hos Helle i 12 år.

Først Carla og derefter Ronja og Holger. Ved de to yngste betalte vi for dagplejepladsen i flere måneder, før de startede, fordi vi ville være sikre på at få Helle. Det gjorde vi, fordi hun er fantastisk og virkelig gjorde en forskel for vores børn, ja for hele vores familie i de krævende år med små børn og arbejde, der skulle passes.

Årene med småbørn er blevet roligere og bedre for os, fordi vi har haft Helle som rolig, stabil, omsorgsfuld og kærlig dagplejer. Hun cyklede tit hjem til os og afleverede Holger efter legestue, fordi vi bor i samme retning. Og hun gav os besked om aftenen, hvis hun kunne mærke, at hun ville være syg dagen efter, så vi kunne forberede gæstepasning. Men hun var nu stort set aldrig syg.

Børnene elskede at komme der, og jeg var helt tryg ved, at de havde det fantastisk. Hun er blevet en del af familien, og vi var alle påvirket, da vores yngste, Holger, skulle sige farvel. Selv min mand, Anders, måtte fælde en tåre.

Læs også: Genåbning af dagtilbud: Nogle vil få brug for mere tid

Nu hvor børnene er for store til dagpleje, kommer vi stadig regelmæssigt på besøg. Og når jeg spørger Carla, som er 13 år, hvad hun tænker om Helle, siger hun:

“Jeg bliver så glad indeni. Det er vores Helle. Det er tryghed og glæde.”

Helle er fantastisk til at se børnenes behov. Hun lader dem spise og sove, som de har behov for, selvom det i perioder betyder, at hun ikke selv får sin pause. Hun er rolig og kærlig med børnene og sætter grænser på en omsorgsfuld måde. Både overfor børnene og overfor os. Og så er hun ordentlig. Jeg har aldrig hørt Helle tale dårligt om andre mennesker, hverken børn eller forældre. Det er meget respektfuldt og en skøn værdi at give videre til børnene. Der har jeg også lært meget af."

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev