Annonce

Mand ligger på græsplæne med hækkesaks  i hånden og stige oven på sig oven

Slut med ulykkesforsikring i FOA

Fra 1. januar 2020 får FOAs medlemmer ikke længere en
fritids-ulykkesforsikring som en del af medlemskabet. Forsikringen er for dårlig, og FOA har brug for at spare.

Annonce

Fra årsskiftet skal FOAs medlemmer selv sørge for at have forsikringsdækning for ulykker i fritiden. Den kollektive forsikring FOA-Ulykke bliver nemlig opsagt.  Colourbox

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

I løbet af de kommende uger får alle FOAs medlemmer et brev, hvor forbundet oplyser, at forsikringen FOA-Ulykke opsiges. Det er en kollektiv forsikring, som medlemmerne har fået via deres medlemskab af FOA, og som dækker ulykker i fritiden.

FOAs hovedbestyrelse har valgt at opsige forsikringen som en del af de besparelser, FOA i år har gennemført for at undgå forhøjelser af kontingentet.

Men samtidig er det FOAs opfattelse, at forsikringen er for dyr og for dårlig.

Dårlig kollektiv forsikring

Den koster otte millioner kroner om året, og bruges kun af cirka 350 medlemmer inden for samme tidsrum.

Medlemmerne, der har haft brug for forsikringen, har endvidere oplevet, at erstatningerne er markant lavere end i andre ulykkesforsikringer. 

”Når forsikringen ikke er opsagt før nu, er det desværre, fordi vi ikke tidligere har haft fokus på problemerne. Først da vi begyndte at kikke på eventuel dobbeltdækning på erstatningernes størrelse og på, hvor mange medlemmer der bruger ordningen, stod det klart, at vi betaler for meget for en dårlig forsikring,” siger FOAs formand, Mona Striib.

Mulighed for ny privat forsikring

FOA har som et muligt alternativ lavet en aftale med PenSam, så FOA-medlemmer kan tegne en privat ulykkesforsikring på særligt favorable vilkår.

”Det har været vigtigt for os at sikre medlemmerne en individuel forsikring, som er både konkurrencedygtig og giver en god dækning.  Og sådant et tilbud har vi fået fra PenSam. Den bedste løsning, hvis man skal undgå overdækning, er den individuelle løsning, hvor man ud fra egne behov ved, hvad forsikringen skal dække,” siger Mona Striib.

Nødvendig besparelse

- Men hvad vil du svare det medlem, der siger: Fint nok, at vi undgår forhøjelse af kontingentet, men nu står jeg bare med en ny udgift til forsikring?

”Det har medlemmet ret i. Men havde vi valgt at sætte kontingentet op for at dække en ny kollektiv forsikring, så var det steget for alle. Også for dem, der aldrig ville få noget ud af den forsikring,” siger Mona Striib, og tilføjer:

”Den anden side af sagen er jo, at vi desværre har haft medlemsfald i mange år.  Og jo flere, der vælger at stå uden for, jo sværere får vi ved at få økonomien til at hænge sammen. Så vi har også haft en sparedagsorden.”

Ulykker før 2020 kan stadig anmeldes

Arbejdsgivernes lovpligtige arbejdsskadeforsikring vil fortsat dække FOA-medlemmer ind, hvis de kommer til skade på deres arbejde. 

Men fra årsskiftet bliver det altså nødvendigt for medlemmerne at finde en ny forsikring for ulykker i fritiden. Dog kan ulykker, der er sket før 1. januar 2020, stadigvæk anmeldes.

PenSams tilbud om ulykkesforsikring kan ses her

FOA-medlemmer, der allerede har en privat ulykkesforsikring i PenSam, skal selv henvende sig til PenSam Forsikring på telefon 44393995 for at få den i en forbedret udgave uden prisstigning. 

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev