Annonce

Beskæftigelsesminster Peter Hummelgaard i ministeriet august 2019.

Beskæftigelsesminister: Det tager lang tid at strikke ny pensionsaftale sammen

Siden den socialdemokratiske regering kom til magten, har en differentieret pensionsordning stået øverst på dagsordenen. Men der er lange udsigter til, at de mest nedslidte kan gå tidligere på pension.

Annonce

"Det, FOAs medlemmer kan vide sig sikre på, er, at de har fået en regering, som vil kæmpe for en differentieret pension," lyder det fra Peter Hummelgaard. Men der kan gå lang tid, før aftalen bliver en realitet. Iben Gad

Af Astrid Graugaard Ingemann
Journalist

Annonce

”Vi kommer til at bruge meget tid på at samle input til den pensionsmodel, der skal strikkes sammen,” lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, efter både han og statsminister Mette Frederiksen havde holdt møder med fagbevægelsen torsdag d. 8. april.

Socialdemokratiet gentog flere gange under valgkampen, at hvis de kom til magten, ville de sørge for, at de mest nedslidte får ret til en tidligere pension. Men der kan gå lang tid, før der lander et løsningsforslag på en differentieret pensionsordning.

Første fase

Ifølge Peter Hummelgaard handler forhandlingerne først og fremmest om at inddrage arbejdsmarkedsparter. Regeringen har brug for, at de, som er ude i virkeligheden, er med rundt om forhandlingsbordet og kvalificerer de politiske forslag, lyder det fra beskæftigelsesministeren. 

”Når vi har overstået den fase, går vi ned i maskinrummet og bygger modellen. Og når vi har bygget modellen, lægger vi den op til forhandling med de politiske partier,” siger Peter Hummelgaard, som ikke kan sige noget konkret om, hvor lang tid det vil tage. 

Forhandlingerne med de øvrige politiske partier ser ikke ud til at komme til at gå som smurt. I øjeblikket har regeringen et politisk flertal imod forslaget, der har fået kritik for at være for ukonkret. 

Peter Hummelgaard erkender, at regeringen kommer til at ”arbejde benhårdt for at finde et flertal.” 

”Men vi mener det her helt ud til fingerspidserne. Så vi vil kæmpe fra morgen til aften for at få gennemført en aftale om differentieret pension,” siger beskæftigelsesministeren.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev