Annonce

Barn smiler til kameraet

Folkeskoleelever på FOA-job for en dag

Elever i dagplejen: Vi træder ind i en oase af tryghed

To 9. klasses elever, Merle og Matthias, har været med en gruppe dagplejere fra Rødovre Dagpleje i legestue. Her blev de taget imod af et væld af nysgerrige små piger og drenge, som kravlede efter dem og ville vise dem deres verden. Eleverne gik derfra med en oplevelse af, at børnene elskede at være der. Ikke mindst fordi dagplejerne var så rolige, nærværende og altid lige havde en hånd på dem.

Annonce

Fra det sekund, vi kommer ind i legestuen i Rødovre, bliver vi mødt af børn med små, åbne arme. Charlie på godt et år har en fantastisk udstråling og er bare glad hele tiden. Vores oplevelse er, at vi træder ind i en oase af tryghed. Matthias Nielsen og Merle Andersen

Af Matthias Nielsen
9. klasses elev

Af Merle Andersen
9. klasses elev

Annonce

Fagbladet FOA har inviteret 9. klasses elever til at fortælle historier fra arbejdspladser, hvor FOAs medlemmer arbejder. Idéen er at se arbejdspladserne gennem de unges øjne og samtidig give dem et indblik i de mange jobmuligheder inden for FOAs område.

Du kan læse hele temaet på dette link.

Her er det Merle Nielsen og Matthias Andersen fra Nyager Skole i Rødovre, der har fulgt dagplejepædagog Lisbeth Ahlquist Jensen og dagplejerne Jean Stilling og Mette Sauffaus på deres arbejde i Rødovre Dagpleje.

Dagplejer Mette Sauffaus sidder med et barn på skødet
For dagplejer Mette Sauffaus handler hendes arbejde om at være så tæt på de små som muligt og knytte bånd. Mange af dem sidder også på kroppen store dele af dagen. “Forældrene fortæller os, at grunden til, de vælger dagplejen er, at vi er nærværende og har mere tid til børnene,” siger Mette Sauffaus. Matthias Nielsen og Merle Andersen
Farverigt legetøj på gulvet
Dagplejerne fortæller os, at farver er vigtige, og at det vækker børnenes opmærksomhed. Der er et udvalg, der hvert år bestemmer, hvilket legetøj der skal være i legestuen. Matthias Nielsen og Merle Andersen
Dagplejer sidder med flag i hånden til bords med fire børn
Lille Henry fylder et år, hvilket fejres med frugt og en lækker chokoladekage, der glider hurtigt ned for børnenes vedkommende. “Det skaber et fællesskab mellem børnene at sidde, synge og spise sammen,” fortæller dagplejepædagog Lisbeth Ahlquist Jensen. Matthias Nielsen og Merle Andersen
Barn kigger fra sin modeltogbane på kameraet
Vi lægger mærke til, at alle dagplejerne taler i et lyst toneleje til børnene og bliver derfor nysgerrige: hvorfor? “Det er vigtigt, hvordan du taler til små børn. At du i din stemmeføring og din mimik virker glad. For så bliver de også glade,” siger dagplejer Mette Sauffaus. Matthias Nielsen og Merle Andersen
Tre barnevogne står udenfor
Når børnene har leget og grinet, og kræfterne er sluppet op, har de brug for at hvile hovedet og få en lur. Der er stille og roligt i sovegården og masser af plads. Det er vigtigt at putte ordentligt, så børnene føler sig trygge og lettere falder til ro, fortæller dagplejepædagog Lisbeth Ahlquist Jensen. Matthias Nielsen og Merle Andersen
To børn leger
Lille Isla er i gang med at smovse vennen Henrys lækre chokoladekage. Hurtigt efter er børnene igen i gang med deres leg. Legestuen har både en udendørslegeplads med rutsjebaner, hytter og sandkasser og et puderum, hvor børnene kan få lov at klatre. Der er også en masse legetøj i selve stuen – som de leger med sammen og hver for sig. Det overrasker os, hvor gode venner de små børn er. Vi havde troet, at de ville have en del konflikter, men det har de faktisk ikke – i hvert fald ikke mens vi er der. Matthias Nielsen og Merle Andersen

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev