Annonce

Dagplejer med fingerskinne der hjælper på smerter

Dagplejer om fingerskinne: Jeg er stort set smertefri


Slut med daglige smerter. Fingerskinne forhindrer dagplejer Annette Haushøj i at gøre ting, hun får ondt af.

Annonce

Annette Haushøj er på 33. år dagplejer i Ejby. En fingerskinne lavet i sølv har stort set gjort hende smertefri. Den stabiliserer/fikserer et fingerled i en bestemt stilling, hvilket giver en bedre håndfunktion. Heidi Lundsgaard

Af Nana Toft
Journalist

Annonce

-Hvorfor Silversplint?
Jeg har været dagplejer i 33 år, så jeg har haft min del af knapper, seler og bleer, der skulle af og på. For 15 år siden satte det sig som konstante smerter, især i tommelfingeren, men også i hånd, skulder og nakke. Sidste år stødte jeg på Silversplint. Den har gjort mig stort set smertefri. 

Læs også: Genåbning af dagtilbud: Nogle vil få brug for mere tid

-Hvordan ved du, at det er den, der gør en forskel? 
Jeg har andre skinner, ligesom jeg i en årrække har fået både fysioterapi og massage. De andre ting virker, men ofte kun kortvarigt. Den her fikserer min tommelfinger og forhindrer mig i at gøre ting, jeg får ondt af – som at tage bleer af og løfte en numse og et ben med min venstre tommelfinger. Det kan jeg slet ikke med den nye skinne. Den ‘tvinger’ mig til at finde andre løsninger. 

-Skaber det ikke bare andre problemer? 
Den kræver tilvænning, da hånden er i en mærkelig stilling. Jeg kan for eksempel ikke køre langt med den på. Men den gør ikke ondt at tage af og på, og jeg kan også have engangs- eller gummihandsker på ud over. Og så er den jo pæn. 

Læs også: Dagplejer: 'Vi skal turde snakke om børns skærmvaner'

-Hvad betyder det for dig? 
At jeg ikke bliver sygeliggjort. Hvis jeg har de andre skinner på, bliver jeg ofte mødt med: “Hvad er der sket med dig?” Nu er reaktionen ofte: “Gud, hvor er den smart.” Hvilken forskel gør det for dit arbejdsliv? Før i tiden sagde jeg ofte: “Jeg stopper, når jeg er 63 år. Hvis jeg da holder så længe.” Nu ved jeg, at jeg bliver ved. Jeg er fit for fight.

Sådan får du skinnen bevilget

Har du også en dårlig tommelfinger? Prøv, om du kan få bevilget et tilskud af kommunen. Det kræver, at din arbejdsgiver skriver under på, at tommelfingeren skyldes en arbejdsrelateret skade, og at skinnen er defineret som et arbejdsredskab.  Læs mere om en Silversplint her. 

Kilde: Annette Haushøj 

 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev