Annonce

Dame står opad mur

Pernille tabte sag om jobtitel: Jeg er super skuffet

Af Ida Østerlund
Journalist

Social- og sundhedsassistent Pernille Krysfelt fik tilbudt drømmejobbet og sagde sin gamle stilling op. Men da hun modtog ansættelsesbeviset, stod der pædagogmedhjælper. Hun lagde sag an mod arbejdsgiver, men tabte.

Annonce

”Jeg har i hvert fald lært, at jeg for det første skal have en kontrakt, før jeg siger mit arbejde op," siger Pernille Krysfelt, som er social- og sundhedsassistent, men fik et ansættelsesbevis, hvorpå der stod 'pægagogmedhjælper'. Jørgen True

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

”Jeg er super skuffet. Jeg havde håbet, at jeg kunne få dem til at forstå, at det de gjorde, og det, de gør, ikke er okay. Men det lykkedes ikke. Og det, som irriterer mig grænseløst, er, at de kan blive ved med at gøre sådan her.”

Sådan lyder det fra social- og sundhedsassistent Pernille Krysfelt, der netop har tabt en sag om ansættelse under falske forudsætninger.

Det var lige før jul sidste år, da social- og sundhedsassistent Pernille Krysfelt faldt over et jobopslag med beskrivelsen af drømmejobbet.

’Pædagogisk personale til nyt bosted’ hed jobopslaget. I teksten stod der, at arbejdsgiveren EKKOfonden forestillede sig, at deres nye kollega enten var uddannet pædagog eller social- og sundhedsassistent. 

Perfekt, tænkte Pernille og gik til jobsamtale. Hun fik jobbet og var glad. Derfor sagde hun sit gamle job op på Fjorden i Roskilde. Men det skulle vise sig, at hun havde truffet en for hurtig beslutning. Pernille havde nemlig ikke modtaget sit ansættelsesbevis fra EKKOfonden endnu. 

Da hun fik det, blev hun overrasket. Ifølge kontrakten var hendes nye jobtitel pædagogmedhjælper. Og det var ikke muligt at blive ansat som social- og sundhedsassistent. Hun var ikke interesseret i at blive ansat som pædagogmedhjælper, fordi hun ikke måtte bruge sin autorisation som social- og sundhedsassistent, når jobtitlen var en anden. Derfor stod hun pludselig uden fast arbejde.

Opslagstitlen vægter højest

Pernille lagde derfor sammen med FOA sag an mod EKKOfonden for ansættelse under falske forudsætninger. EKKOfonden kvitterede med en modpåstand om, at Pernille skulle betale en bøde på 10.834 kroner, som svarer til en halv månedsløn. De mente, at der var indgået en aftale, som hun skulle have brudt ved ikke at møde op.

Men retten fandt, at Pernille ikke skulle betale de penge, da EKKOfonden uden problemer kunne ansætte en anden. Dommeren mente til gengæld heller ikke, at Pernille havde ret i sin påstand om, at hun var ansat under falske forudsætninger. De lagde vægt på, at der i jobopslagets titel stod ’pædagogisk personale’, selvom der stod social- og sundhedsassistent i teksten.

”Vi har tabt, og vi har vundet. Men vi har tabt det væsentligste,” siger Pernilles advokat i FOA, Lene Casadepax.

Sig ikke op uden ny kontrakt

Pernille er frustreret over situationen, men hun har også lært noget under sin retssag:

”Jeg har i hvert fald lært, at jeg for det første skal have en kontrakt, før jeg siger mit arbejde op. Jeg skal også sikre mig, at jeg bliver ansat som social- og sundhedsassistent. Jeg havde aldrig tænkt, jeg skulle spørge om det. Men det har jeg lært nu af bitter erfaring,” siger hun.

Pernilles advokat, Lene Casadepax, understreger, at det er vigtigt, at man undersøger, om man bliver ansat som det, man er uddannet til. Og så er hun enig med Pernille: 

”Man skal aldrig nogensinde sige ja til en stilling og sige sin gamle stilling op, før man står med en ny kontrakt i hånden og kender vilkårene,” siger hun.

Læs også: Tilsyn lukker private botilbud på stribe

Pernille fik heldigvis hurtigt arbejde, efter hun sagde sit gamle job op. I dag arbejder hun på Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde. Hun drømmer stadig om at arbejde på et bosted for psykisk syge patienter. Men hun har et forbehold:

”Jeg søger ikke job i det private. Så meget har jeg lært. Det gider jeg slet ikke bokse med,” siger hun. 

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies 

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies