Annonce

Børn leger

Årets Dagtilbud 2018: Vi er mega stolte


Vuggestuen og Børnehaven Nyrup i Helsingør har vundet titlen som Årets Dagtilbud 2018. Læs her hvorfor.

Annonce

Vuggestuen og Børnehaven Nyrup vandt, fordi de er kreative i deres tilgang til børnenes læring med stort fokus på digitalisering. Her er de i gang med en stopmotionfilm af et månelandskab. Jørgen True

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Det var en stolt medarbejderskare i Vuggestuen og Børnehaven Nyrup i Helsingør, der i dag mandag den 19. november modtog prisen som Årets Dagtilbud 2018. 

En titel de er meget beærede over at vinde, fortæller pædagogmedhjælper og tillidsrepræsentant, Jannie Salomonsson: 

"Vi er skide glade og mega stolte, og vi krammede bare hinanden, da vi fik det at vide," siger hun.

"Jeg tror, det er ligeså fedt, som når et stort firma når et vist millionbeløb. Men det her drejer sig ikke om penge. Det drejer sig om børn og om at give dem en dejlig hverdag. Og det synes jeg, vi gør herude. Hele året rundt," siger hun. 

Forældrene følger med på Instagram

Institutionen vandt på grund af deres inspirerende og eksperimenterende tilgang til leg, hvor børnenes perspektiv og præmisser er i fokus, og hvor digitale redskaber er en del af hverdagen.

I huset lader både børn og voksne sig inspirere af dokumentarfilm, kortfilm på YouTube og sociale medier, og så forsøger de at lave deres egne videoer, eksempelvis stopmotionvideoer. Videoerne bliver delt på institutionens Instagram-profil, så forældrene også kan følge med.

Læs også: Tillykke: Jette er Årets kollega

Udover at være gode digitalt fik institutionen også ros for at inddrage alle medarbejdernes forskellige fagligheder og kompetencer i hverdagen.

Har altid været stolt

Selvom institutionen vandt for deres eksperimenterende måde, hvorpå de inddrager børnene og teknologien i hverdagen, er det ikke noget nyt, fortæller Jannie Salomonsson: 

"Vi hedder jo en kulturinstitution, så vi laver meget forskellige og er meget kreative, og sådan har det altid været. Jeg er hamrende stolt over at arbejde her. Men det har jeg været alle dage, fordi vi laver nogle fede og sjove ting, og vi er engagerede allesammen," siger hun.

Udover titlen som Årets Dagtilbud 2018 vinder Vuggestuen og Børnehaven Nyrup 20.000 kroner. Hvad pengene skal bruges på, ved de endnu ikke. 

Om Årets Dagtilbud

Sammen med Vuggestuen og Børnehaven Nyrup var Daginstitutionen Filosoffen i Holstebro og Dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune også nomineret til Årets Dagtilbud 2018. 

Fagudvalget for Årets Dagtilbud 2018, som har udvalgt vinderen, består af repræsentanter udpeget af FOA, BUPL, Kommunernes Landsforening (KL), Børne- og Kulturchefforeningen (BKF), Forældrenes Landsforening (FOLA) og Danske Professionshøjskoler. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev