Annonce

Forældre og børn i Guldborgsund Kommune møder dagplejepædagogen inden deres børn starter i dagplejen

Her kommer forældre til tidligt møde i dagplejen


Nye forældre inviteres til møde med en dagplejepædagog i Guldborgsund – inden de møder deres kommende dagplejer. Det giver god kontakt til pædagogen. 

Annonce

Dagplejepædagog Hanne Knudsen (th.) oplever, at mødet med forældrene gør, at de har lettere ved at tage kontakt til pædagogen, hvis de efterfølgende har spørgsmål eller bekymringer i forhold til deres barn. Heidi Lundsgaard

Af Sofie Janerka
Journalist

Annonce

Felix og Ella kryber og kravler rundt på gulvet i legestuen i Nykøbing Falster. Om et par måneder skal de starte i dagpleje, og deres mødre er til deres allerførste forældremøde. 

De skal høre om hverdagen i dagplejen og kan stille spørgsmål om alt fra bleer og kostpolitik til, hvordan de tackler, hvis samarbejdet med dagplejeren ikke fungerer, eller barnet får udfordringer undervejs. Dagplejepædagog Hanne Knudsen står for mødet og tager sig god tid til de to mødre og deres børn. 

“Vi får mulighed for at skabe en tidlig relation til forældrene og vise, at vi samarbejder om deres barn, og at de kan komme til os med tvivl eller spørgsmål senere,” fortæller Hanne Knudsen, der har været dagplejepædagog i mere end 25 år.

Pædagogtimer kunne bruges bedre

Tidligere blev første møde holdt hjemme hos dagplejeren, hvor pædagogen også var med. Men det blev ændret, så familierne nu bliver inviteret til et forældremøde med en pædagog, inden de besøger dagplejeren. 

“Før oplevede vi, at forældrene – helt forståeligt – var meget fokuserede på at mærke kemien mellem barn og dagplejer og mellem forældre og dagplejer. Det gjorde, at vi pædagoger røg lidt i baggrunden, og vi nåede frem til, at vi kunne bruge vores tid bedre,” forklarer Hanne Knudsen. 

Ved at samle forældrene til et møde om praktiske informationer er der nemlig flere pædagogtimer til de dagplejere og familier, der har ekstra brug for støtte.

Dagplejepædagogen er ikke ‘farlig’

Suzanne Løwe, mor til Felix, spørger blandt andet, hvilke sygdomme hun skal forvente, at sønnen får, efter han starter i dagplejen. Hun sætter pris på indskrivningsmødet. 

“Jeg føler mig bedre rustet. Det er dejligt at høre om starten på det hele. Når det er første barn, er det jo en helt ny verden,” siger hun. 

For Hanne Knudsen er mødet en god måde at vise, hvilken rolle dagplejepædagogerne har.

“Det er rart at møde forældrene åbent og neutralt. Efter vi er startet med de her møder, er der flere forældre, som kontakter os med store og mindre spørgsmål. Og vi er ikke så ‘farlige’, hvis vi ses hos dagplejeren til en snak om udviklingsbeskrivelser eller et barns udfordringer,” fortæller Hanne Knudsen. 

Efter en times tid bliver tæpper og pusletasker pakket sammen. Børnene er ved at være trætte, og forældremødet er slut. Nu kan børnene nyde de sidste par måneder hjemme hos mor og far, inden hverdagen i dagplejen begynder.

Tidligt forældremøde

  • Dagplejen i Guldborgsund Kommune inviterer forældre til kommende dagplejebørn til indskrivningsmøde i legestuen et par måneder før, barnet skal starte i dagpleje.
  • Forældrene møder en pædagog, som er tilknyttet deres legestue og får praktiske informationer og mulighed for at stille spørgsmål.
  • Der kommer typisk 2-10 forældre med børn.
  • Efter mødet tager familierne på besøg hos den anviste dagplejer.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev