Annonce

Dagplejer har lavet vaskehal til børnene

Dagplejer bygger vaskehal for to-årige trafikanter


Motoriktræning, sanseindtryk og masser af fis og ballade. Børnene elsker dagplejer Susanne Larsens vaskehal.

Annonce

Kommunal dagplejer i Odder kommune Susanne Larsen har bygget en vaskehal i haven, der udfordrer børnene: "Det er en stor ting for nogle børn at køre gennem en klods, hvor man ikke kan se, hvad der er på den anden side. Det er en udfordring, som de vokser af". Niels Åge Skovbo

Af Signe Westergaard-Jensen
Journalist

Annonce

Dagplejer Susanne Larsen fra Gylling i Odder Kommune har bygget en vaskehal til sine små trafikanter. Her fortæller hun om, hvordan hun har bygget den:

- Var det svært at lave vaskehallen?
"Egentlig ikke. Den er bare lavet af tre paller, der er sat sammen. Resten er pynt, hvor kun fantasien sætter grænser. Det vigtigste er, at den er sikkert sat sammen med vinkelbeslag, så den kan holde til børn, der leger."

Læs også: Dagplejer: Læreplanen skal ligge i vores DNA

Hvordan bruger du den? 
"Børnene kører igennem den hver dag – på scootere, i legebiler og med dukkevogne. Jeg har et langt flisestykke, så de kan få godt med fart på. Der hænger strimler af klare affaldssække i vaskehallen, som børnene får i hovedet, når de kører igennem. Det, synes de, er så sjovt."

- Hvad får børnene ud af det?
"Det er en stor ting for nogle børn at køre gennem en klods, hvor man ikke kan se, hvad der er på den anden side. Det er en udfordring, som de vokser af. Og så får de bevæget sig en masse, for de kører jo selv bilen."

Læs også: Trivselskommission kommer ikke frem til alle løsninger i et mødelokale: Derfor har de brug for dine 'særlige indsigter'

Kan de mindste børn også bruge vaskehallen?
"Ja, de helt små kravler igennem og sætter sig derinde. Når det lufter, blæser strimlerne om hovedet på dem. Så er de helt på. Det er rigtig godt sansemotorisk."

- Hvad er det bedste ved vaskehallen?
"Det er, når alle børnene pludselig bliver fanget af at lege med den og kører igennem tyve gange. Og man kan se, at de har en fællesskabsfølelse, og de ser hinanden i øjnene med lømmelblik. Så bliver jeg varm om hjertet."

Sådan laver du en vaskehal

  • Sæt tre træpaller sammen med vinkelbeslag. En palle er tag, de to andre er vægge.
  • Susanne har brugt fem vinkelbeslag på hver side. Det er vigtigt, at det holder.
  • Seks klare affaldssække klippes i seks strimler hver, men ikke helt igennem.
  • Sæt to strimlede sække fast på hvert bræt i loftet af vaskehallen. Brug for eksempel en hæftepistol.
  • Lim møbelsko til stole fast som knapper på vaskehallen.
  • Mal eventuelt vaskehallen.

2 sjove aktiviteter med vaskehallen

Sæbeboblemaskine. Dagplejebørnene elsker, når Susanne sætter en sæbeboblemaskine på vaskehallen, så de kører ud i en sky af bobler, når de kører igennem.

Tryk på knapper. Møbelsko er sat på vaskehallen som knapper, så børnene kan ‘tænde’ for vaskehallen, inden de kører igennem. Det er de vilde med.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev