Annonce

FOA til Pride: Der skal være plads til alle på jobbet


Alle skal kunne være sig selv på jobbet. Det mener fagbevægelsen, som derfor deltager i Pride-paraden i København.

Annonce

Pride-paraden har aldrig været større. Det forventes, at omkring 40.000 vil deltage i selve paraden, og at op til 300.000 tilskuere vil kigge på, skriver TV2.  Video: Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

Af Ida Østerlund
Journalist

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Utallige regnbuefarvede flag blafrer over hovedet på de mange fremmødte til årets Pride-parade. Glitter, glimmer, konfetti og dansehits bader byen i god stemning. Lørdagens optog er kulminationen på Copenhagen Pride Week 2018, hvor mangfoldighed den forgangne uge er blevet hyldet.
 
Blandt de mange tusinder, der deltager i optoget, er fagbevægelsen. Joan Prahl, som er forbundssekretær i FOA, har været med til at stable det på benene.
 
”Det er vigtigt at manifestere, at der er plads til alle på jobbet – uanset seksualitet og kønsidentitet. Mange har problemer med at være sig selv på jobbet, og det er sgu ikke fair i 2018,” siger hun.
 

Seniorer og eksotisk dans

Midt blandt letpåklædte sambadansere kommer et hold af Christianiacykler kørende. De kommer fra Cykling Uden Alder, som er en forening af frivillige, der kører plejehjemsbeboere rundt til forskellige arrangementer. 
 
I en af vognene sidder Allan Larsen, som er frivillig, sammen med Renee, som er beboer på Ørestaden Plejecenter.
 
”Vi er her for at fejre det her i dag. Så kommer de ældre ud og oplever noget andet,” siger Allan og bliver afbrudt af Renee, som er her for første gang:
 
”Og det er en dejlig, stor oplevelse,” siger hun.
 

”Det er fuldstændig ligegyldigt, hvem man kysser på”

Sammen med fagbevægelsen går social- og sundhedsassistenteleverne Olivia Schønberg og Jakob Jacobsen med røde FOA-t-shirts og enhjørninghorn i panden. De er klar til at slå et slag for et mangfoldigt arbejdsmarked.
 
”Hvis man skal have et ordentligt arbejdsliv, hvor man skal være glad, så skal man kunne være sig selv,” siger Jakob Jacobsen og bliver bakket op af Olivia Schønberg:
 
”Sådan noget her er med til at vise, at der skal være flere, der skal turde vise, hvem de er. Det er fuldstændig ligegyldigt, hvem man kysser på,” siger hun.
 

Stadig noget at kæmpe for

En LO-undersøgelse viser, at fire ud af ti LGBT-personer ikke tør være ærlige omkring deres seksualitet overfor kollegerne. Det er blandt andet det, som fagbevægelsen med deres tilstedeværelse i paraden vil lave om på, fortæller næstformand i LO, Nanna Højlund: 
 

Læs også: Brandmand sprang ud på jobbet: Nu hjælper han andre

”For fagbevægelsen handler det om, at man skal kunne være sig selv på sit arbejde. Og det skal man altså også, hvis man er LGBT+. Fire ud af ti har fortalt os, at de ikke synes, de kan være sig selv på arbejdet. Det kan også komme bag på mig. Så der er noget at kæmpe for - også for fagbevægelsen,” siger hun. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev