Annonce

75-årig rengøringsassistent elsker sit job: Så mange år har hun gjort rent 

Selvom hun fylder 75 år, så nyder rengøringsassistent Inge Pedersen at stå op og gå på arbejde hver morgen.

Annonce

Inge Pedersen er stadig glad for sit arbejde som rengøringsassistent efter 42 år på samme skole. Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

Af Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen
Journalist

Annonce

”Jeg elsker at være her. Jeg kan godt lide at stå op og så gøre, som jeg har gjort alle de andre dage."

Rengøringsassistent Inge Pedersen er glad for sit arbejde. Hver morgen i de seneste 42 år har hun kørt sin rengøringsvogn op og ned ad gangene på Langhøjskolen i Hvidovre.

Inge Pedersen fylder 75 år, og har i den anledning inviteret kollegerne til frokost og en enkelt i kælderen på Langhøjskolen i Hvidovre. Kollegerne roser fødselaren i deres lykønskningskort. 

”Husk, klap dig selv på skulderen og sig: Det er fan’me godt gået,” står der i kortet fra både nuværende og gamle kolleger.

Kan ikke blive ved for altid

For 15 år siden begyndte fødselaren at forberede sig på sin pension.

”Men så kom jeg til at tænke på, at det ville være forfærdeligt at stoppe,” siger Inge Pedersen.

I alle 42 år har hun arbejdet sammen med sin veninde Lis Sørensen, som også er rengøringsassistent. Lis går på pension næste efterår, og Inge har planer om at stoppe samtidig med veninden.

”Jeg ved jo godt, at jeg ikke kan blive ved for altid, men jeg kommer til at savne arbejdet og mine kolleger,” siger Inge Pedersen.

To gamle piger

For to år siden fejrede Inge og Lis sammen deres 40 års jubilæum og fik i den forbindelse Dronningens fortjenstmedalje. Men de kom aldrig ind at hilse på Dronningen, selv om det ellers er muligt.

”Den gang var jeg ikke så forhippet omkring det. Men nu synes jeg, at det kunne være meget skægt at møde Dronningen. ’Vi er godt nok to gamle piger’, kunne jeg så sige,” griner Inge Pedersen.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev