Et år er gået med tovtrækkeri med Region Syd, men FOA og regionen er kun blevet enige om én sag ud af cirka 90 for de månedslønnede reddere, der var ansat i konkursramte ambulancefirma BIOS.
Dertil kommer nogle få fra det timelønnede personale, men det går alt for langsomt, mener fællestillidsmand Fritz Kjær. Han er med egne ord godt gammeldags træt af, at det trækker ud. Og han har svært ved at se en ende på sagerne.
Læs også: Redder efter konkurs: ”Man bliver bitter, sur og irriteret”
“Det begynder at lugte af, at det bliver en domstol, der afgør det. Jeg tror, at de fleste kolleger har indstillet sig på, at det kommer til at tage lang tid, hvis vi skal se det sidste af det, vi mener, at vi har krav på,” siger han.
Strid om 19 millioner
BIOS gik konkurs i juli sidste år, og derefter overtog Region Syd driften og medarbejderne.
Regionen mente, at redderne har ca. 47 millioner kroner til gode, mens fagforeningerne FOA og 3F regnede det ud til 66 millioner kroner – altså en forskel på 19 millioner.
Siden
da har parterne strides om de 19 millioner,
men de er stadig uenige om det meste,
og derfor ser Fritz Kjær snart ikke
anden udvej end en langstrakt retssag.
Ærgrelse i regionen
Hos regionen er HR-direktør Lene Borregaard
også ærgerlig over, at det tager så
lang tid.
“Jeg kan sagtens forstå, at det er rigtig
træls. Vi gør alt, hvad vi kan, for at få det
afsluttet så hurtigt som muligt,” siger
hun.
Både hos FOA og i regionen er man enige om, at sagen er mere end almindeligt kompliceret, og det er meget svært at finde ud af, hvad der er op og ned.
Og det er en væsentlig årsag til, at det trækker ud med en løsning. For Region Syd er det også et spørgsmål om, at alt skal kunne dokumenteres, hvis statens revisorer kommer forbi.
"Vi har en forpligtigelse til at have dokumentation for de afgørelser, vi træffer. Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt vi tror på medarbejderne, det er bare de vilkår, vi arbejder under," forklarer HR direktør Lene Borregaard.