Annonce

Rengøringsmedarbejder gør håndvask ren

Tema: Sygdom

Ny ordning: Få hurtig hjælp, når du bliver syg

Medlemmer af FOAs Kost- og Servicesektor, der lider af smerter eller andre helbredsproblemer, kan få hjælp af ny forsikringsordning til at blive på arbejdsmarkedet.

Annonce

Med gratis fysioterapi kom rengøringsmedarbejder Poul Shanks hurtigt tilbage fra en arbejdsskade. Ifølge professor Andreas Holtermann er især rengøringspersonale ramt af en række faktorer, der belaster deres helbred.  Jørgen True

Af Ingrid Pedersen
Journalist

Annonce

Smerter, spændinger og stress kan give mange sygedage og gøre det svært at overskue arbejdet. Derfor har pensionsselskabet PenSam lanceret et nyt tiltag, der skal hjælpe medlemmer til at fastholde deres job frem til pensionsalderen.

 

‘Hold Fast’ hedder ordningen, der giver adgang til for eksempel fysioterapi eller samtaler hos en psykolog. Det kan også være en snak med en socialrådgiver, der hjælper én videre i systemet, hvis man er sygemeldt med dårlig ryg eller en af de andre sygdomme, der hyppigt rammer medlemmer af Kost- og Servicesektoren i FOA.


Læs også: Paul fik gratis fysioterapi via ny ordning

Vil undgå tidlig pension

I dag er der nemlig mange inden for det område, der forlader arbejdsmarkedet tidligt på grund af sygdom og nedslidning, forklarer Birger Ringstoft, der er forretningsdirektør i PenSam.


“Mange ender med at få førtidspension, og derfor er der brug for en ordning, der tager hånd om mennesker med helbredsproblemer,” siger han og understreger, at der ikke er tale om en spring-over-ordning, der får nogen foran i køen på hospitalerne.


Rengøringsansatte er hårdt ramt

Ifølge professor Andreas Holtermann fra Det Nationale Forskningsinstitut for Arbejdsmiljø er især rengøringspersonale ramt af en række faktorer, der belaster deres helbred.


“De har et fysisk krævende arbejde, højt arbejdstempo, smerter, træthed og begrænsede muligheder for aflastning, når de får skader. Desuden er rengøring et af de områder, der har færrest tiltag for sundhedsfremme til fordel for medarbejderne,” siger han. 

Det kan du få hjælp til

Du kan få en anden læges vurdering, stressbehandling, psykologhjælp, genoptræning, vægttabsvejledning, fysioterapi, kiropraktik, massage og zoneterapi samt misbrugsrådgivning. 
Kontakt din FOA-afdeling eller ring til PenSams socialrådgiver på 44 39 33 41, hvis du har brug for ordningen.

 

Hold Fast Gruppeforsikring

3kroner om måneden bliver brugt til ‘Hold Fast Gruppeforsikring’, der trådte i kraft 1. marts 2017. Beløbet tages fra pensionsopsparingen, og ifølge PenSams beregninger betyder det, at man efter 17 år får 426 kroner mindre om året udbetalt fra sin pensionsordning.

 

Cirka 20.000 er omfattet af ‘Hold Fast Gruppeforsikring’ er en del af din pensionsordning, hvis du er i pensionsordningen for ledere eller er under FOAs Kost- og Servicesektor. Privatansatte på FOAs overenskomster er også omfattet.

Læs mere om 'Hold Fast Gruppeforsikring' her.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev