Annonce

Plejer holder ældre mand i hånden

Kommune fyrer plejefirma efter advarsler


Det private plejefirma, Pleje Plus, blev torsdag aften fyret af byrådet i Lolland Kommune.

Annonce

Det private plejefirma Pleje Plus har efter flere advarsler nu også fået en opsigelse fra Lolland Falsters Kommune. Colourbox

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

De plejekrævende borgere i Lolland Kommune får fremover ikke længere hjælp af hjemmehjælpsfirmaet, Pleje Plus. Et flertal i byrådet i Lolland Kommune har på et byrådsmøde torsdag aften valgt at fyre firmaet. Det skriver TV Øst.

”Vi er blevet enige om at opsige kontrakten. Vi kan ikke længere stå model til det her. Men det er også vigtigt for mig at sige, at der altså ikke er nogen vindere i den her sag. Det er frygtelig, frygtelig trist, men vi er nødt til at opsige kontrakten, vi kan ikke leve med det her,” siger Marie-Louise Brehm Nielsen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Lolland Kommune til TV Øst.

Udeblevne nattevagter

Fyringen sker efter, at kommunen har givet flere advarsler til firmaet. Tredje advarsel blev givet 30. maj i år af Ældre- og Sundhedsudvalget. Den kom på baggrund af sager, hvor en nattevagt to dage i træk var udeblevet, samt en situation, hvor et nødopkald ikke var blevet besvaret.

Senest har en revisonsrapport fra revisionsfirmaet BDO ifølge TV Øst vist, at Lolland Falsters kommune ikke har fået alt, hvad kommunen har betalt for. Rapporten viser blandt andet, at det i otte procent af de fakturerede dagbesøg er usandsynligt, at der er ydet personlig pleje. Det samme gælder for 17 procent af natbesøgene.

”Det har i hvert fald ikke gjort sagen bedre, de ting, vi har fået oplysninger om, men plejemæssigt – det er det vigtigste for mig – der har de svigtet vores ældre gang på gang,” siger Marie-Louise Brehm Nielsen til TV Øst.

FOA: Kommunerne har ansvaret

Oven på de mange sager landet over med plejefirmaer, der går konkurs eller ikke leverer, hvad de bliver betalt for, opfordrer forbundsformand i FOA Dennis Kristensen til, at kommunerne generelt ser mere på kvalitet og mindre på prisen.

”Kommunerne bør afvise unormalt lave tilbud, og i stedet kræve sikkerhed, uddannet arbejdskraft og ordnede løn- og ansættelsesvilkår hos de private virksomheder,” siger Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev