Annonce

Sosu-underviser kåres som landets bedste

Social- og Sundhedsskolen i Fredericia-Vejle-Horsens kan bryste sig af, at de har landets bedste underviser ansat. Hun hedder Pernille Kudsk Schmidt, og hun har netop vundet Politikens Undervisningspris.

Annonce

Pernille Kudsk Schmidt (t.v.) har netop vundet Politikens Undervisningspris. Hun underviser til daglig på Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens. Her ses hun må eleverne Pinar Bicen, Rikke Ulbrichsen og Lasse Larsen Lars Juul, Jysk Fynske Medier

Af Mette Boysen
Journalist

Annonce

Eleverne på Social- og Sundhedsskolen i Fredericia-Vejle-Horsens har Danmarks bedste underviser. 

Hun hedder Pernille Kudsk Schmidt er 39 år, og hun har netop modtaget Politikens Undervisningspris for at være den bedste underviser på erhvervsskoler. Pernille Kudsk Schmidt underviser på grundforløb 2 og siger selv om prisen:

”Det har haft en kæmpestor betydning for mig, at mine elever har indstillet mig. Jeg brænder rigtig meget for mit arbejde, det giver god mening for mig, og at eleverne sætter pris på det og anderkender det, gør en kæmpe forskel,” siger Pernille Kusk Schmidt.

Udvalgt blandt 2.475 indstillede

Pernille Kudsk Schmidt mener, at det der karakteriserer hende som underviser, er evnen til at skabe relationer:

“Der skal skabes et trygt læringsmiljø, hvor eleverne tør være modige, have tillid til hinanden og til mig som underviser. Jeg har også stort fokus på at have tydelige mål, som eleverne kan se meningen med, ” siger Pernille kusk Schmidt i en pressemeddelelse.

I alt var 2.475 indstillede til de tre priser, der uddeles som bedste underviser på henholdsvis grundskole, gymnasial uddannelse og erhvervsskole.

Begejstrede elever

Der er ingen tvivl om, at eleverne er glade for Pernille Kudsk Schmidt. I indstillingerne står der blandt andet:

”Hun er så passioneret i sin undervisning, og det giver et godt læringsmiljø.”

”Pernille har en stor faglighed, som gør det trygt at være i hendes klasse. Hun ved virkelig, hvad hun taler om.”

”Pernille er en fantastisk empatisk kvinde, som er meget vellidt på vores skole. Pernille møder os altid med en ambition om, at vi bliver de bedste, og hun gør sit bedste for at samle op på de elever, der måske hænger lidt i bremsen.”

”Alle får en chance hos Pernille. I hendes timer har man bare lyst til at lære noget mere.”

”Pernille er en lille kvinde, men hun efterlader store fodaftryk i vores hverdag”

Behov for engagement til et overset område

Pernille Kudsk Schmidt var ikke den eneste underviser fra en social- og sundhedsskole, der var indstillet. 

Dem var der mange af, og dommerne har i deres valg af Pernille Kudsk Schmidt  netop lagt vægt på, at der er behov for engagerede undervisere til netop det område.

“Sosu-uddannelserne er et stort og vigtigt, men indimellem overset område. Også her er der brug for dygtige og engagerede lærere med ambitioner på elevernes vegne og solide bidrag til at sikre et højt niveau. Sådan en lærer er Pernille. Velforberedt, positiv og engageret er ord, der går igen i beskrivelserne af Pernille,” skriver dommerne i deres begrundelse for valget af Pernille Kudsk Schmidt.   

Stolthed på skolen
På Social- og Sundhedsskolen i Fredericia-Vejle-Horsens er direktør, Hanne Helleshøj naturligvis begejstret for, at prisen går til en af skolens undervisere:

Vi er meget stolte på Pernilles vegne, og glæder os over, at en af vores mange dygtige undervisere i særlig grad udmærker sig. Det betyder meget for skolen, at vi kan levere god undervisning, og en anerkendelse som denne er med til at vedligeholde motivationen for at gøre et godt underviserjob. Det er også særligt at blive værdsat af eleverne, der er i fokus for skolens virke - og god undervisning er sammen med god praktik med til at sikre professionelle fagudøvere til social- og sundhedsomådet”, siger Hanne Helleshøj. 

Politikens Undervisningspris

Politikens Undervisningspris blev stiftet i 2013  og gives til de lærere/undervisere, der udfordrer og griber eleverne, får dem engageret og viser dem nye perspektiver. Førstepræmien er på 75.000 kroner. 
Der uddeles i alt tre hovedpriser inden for kategorierne: erhvervsuddannelser, gymnasiet og grundskolen. 
Inden for de tre kategorier uddeles der desuden to særpriser på hver 25.000 kroner.
Undervisningsprisen bliver uddelt i samarbejde med Lundbeckfonden.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev